«Укрзалізниця» прибрала з Новограда популярний потяг

З 10 грудня «Укрзалізниця» запроваджує новий розклад пасажирських поїздів. Суттєві зміни зачеплять і новоград-волинських пасажирів. Так, припиняє курсування потяг №99/100 «Київ — Ужгород», який мав стабільно високий попит серед звягельчан, оскільки зручний розклад руху дозволяв увечері виїхати, а вранці — вже бути на курортах Західної України.
Натомість до послуг пасажирів запроваджується потяг №45/46 сполученням «Лисичанськ — Ужгород». Тим, хто плануватиме ним скористатися, доведеться «перевести» всю ніч, оскільки відправлення з Новограда в напрямку Ужгорода — о 2 годині 24 хв., а прибуття на кінцеву зупинку — аж о 14:25. Щоправда, у популярні серед туристів міста (Львів, Славське, Лавочне, Свалява) потяг прибуватиме до полудня. На зворотній дорозі він забиратиме пасажирів пізнього вечора.
Водночас у протилежному напрямку потяг забезпечить сполучення Новограда із Конотопом, Сумами й Харковом. Відправлення з Новограда у напрямку міст Східної України — о 8 год. 17 хв. Як йдеться на сайті «Укрзалізниці», курсуватиме він щоденно.
Серед нововведень також переведення потяга №73/78 «Ковель — Москва» у статус «безпересадкового вагона». Він курсуватиме у складі потяга №77/78 «Київ — Ковель» фактично за нинішнім розкладом «московського».
Залишається без суттєвих змін ще один популярний поїзд «Київ — Івано-Франківськ». До того ж, із 20 грудня по 20 січня його маршрут буде продовжено до Чернігова.
П’ятнична електричка для студентів «Київ — Шепетівка» тепер прибуватиме у Новоград о 21:30.
Залишається у сполученні через день потяг №131/132 «Львів — Харків» («Слобожанщина»), який, крім Харкова, сполучає Новоград із містами Лубни, Миргород, Полтава.
Традиційно на зимові свята по окремих днях курсуватиме потяг №235/236 «Харків — Ужгород». Ймовірно, що ближче до Нового року «Укрзалізниця» запровадить ще декілька додаткових потягів у напрямку Львова та Ужгорода. Тож, за детальнішою інформацією звертайтеся в каси вокзалу. І обов’язково цікавтеся у касира, а не тільки читайте розклад на стенді. Адже багато разових додаткових потягів працівники вокзалу не розміщують у стендовий розклад, хоча квитки на них придбати можна.
Олег БРЮХАНОВ