Пікет біля Наливної станції припинено

Минулої п’ятниці, 1 грудня, було розформовано наметове містечко навпроти Наливної станції — ЛВДС «Новоград-Волинський».
Як пояснили «Звягелю» місцеві громадські діячі, котрі підтримували акцію, її довелося згорнути через термінове повернення основної групи активістів до Києва, а тоді — до Маріуполя, куди повезли судити їхніх заарештованих побратимів.
По-друге, наявні фінансові можливості й людські ресурси не дозволяють «Руху визволення» одночасно утримувати два табори — у Києві, де домагаються від Верховної Ради ухвалення антикорупційних законів, і в Новограді, біля Наливної станції.
До того ж, усі «гарячі» події наразі відбуваються у столиці України. Тож, Новоград на цьому тлі — не настільки пріоритетний.
Водночас, головна мета акції досягнута, — підкреслюють активісти. А саме: привернути увагу контролюючих органів, правоохоронців, небайдужу громадськість до можливих порушень чинного законодавства у роботі ЛВДС «Новоград-Волинський».
Нагадаємо, 23 листопада активісти неполітичної громадської організації «Рух визволення», до якої входять ветерани АТО й волонтери, заблокували рух бензовозів до терміналів ЛВДС «Новоград-Волинський». На чолі акції виступили народні депутати України Семен Семенченко й Володимир Парасюк.
Нардепи заявили, що володіють інформацією про те, що не все паливо, яке завантажується на Наливній станції у Новограді в авто- і залізничні цистерни, проходить належне розмитнення зі сплатою обов’язкових платежів до бюджету. Тож, метою пікету було протидіяти даній схемі.
26 листопада в Новограді-Волинському по вулиці Горького було схоплено одного з активістів «Руху визволення» — Леоніда Литвиненка (позивний «Бек»). Близько десятка озброєних людей у чорному однострої повантажили чоловіка у мікроавтобус. Так само було вчинено зі ще двома учасниками «Руху визволення». Їх заарештували у Києві й відвезли до Маріуполя, де кинули за грати. «Усі троє були серед організаторів табору «Руху визволення» на Грушевського, де вимагали ухвалення антикорупційних законів», — повідомляв «Рух визволення» у соцмережах.
У той же вечір нардепи із основною масою учасників акції відбули у Київ. На чергуванні у таборі на околиці Новограда-Волинського залишилося лише декілька представників місцевої Самооборони.
Додамо, що у коментарі газеті «Звягель» начальник відділу митного оформлення «Новоград-Волинський» енергетичної митниці ДФС України Віктор Павлюк пояснив, що звинувачення народних депутатів «м’яко кажучи, неправдиві». Для прикладу, він вказав, що суб’єктами господарювання, які отримують дизельне пальне на ЛВДС «Новоград-Волинський», тільки в цьому році сплачено до бюджету близько 11 мільярдів гривень.
А прес-служба МВС повідомила, що ветерани добровольчих батальйонів заарештовані за звинуваченнями, які не пов’язані з пікетами.
Олег БРЮХАНОВ