«Сам по собі проект винятковий, він — дійсно авторський»

«Сам по собі проект винятковий, він — дійсно авторський»

На теренах міста впродовж останніх трьох років інтенсивно ведеться будівництво багатоповерхівок. За цей час майже 150 сімей оселилися в нових квартирах. Як правило, нові будинки розташовані в районах із розвинутою інфраструктурою, більшість квартир мають поліпшене планування та впорядковані прибудинкові території. На шпальтах нашого видання регулярно розміщуються реклами від фірм-забудовників, було декілька презентацій від авторів нових проектів.
Враховуючи досить високу вартість житла, ми намагаємося зорієнтувати майбутніх потенційних власників квартир у перевагах тих чи інших проектів.
На початку квітня у «Звягелі» було розміщено інтерв’ю з виконавчим директором ТОВ «Новобуд» Сергієм Усенком. Він розповів про наміри збудувати в районі «Морського» новий багатоквартирний будинок, який би відповідав європейським стандартам комфортного і безпечного житла. Минуло майже 8 місяців, і сьогодні ми поцікавились ходом будівництва.

— Сергію, як відомо, перший ваш будинок на вул.Гоголя, 15, був введений в експлуатацію в 2016 році. На якій стадії перебуває новий об’єкт?
— Можу сказати, що загальнобудівельні роботи фактично виконані. У будинок заведені основні комунікації — вода, електроенергія, прокладені газові мережі, змонтована каналізація, влаштована вентиляція, проведено Інтернет. Розпочато монтаж індивідуального газового опалення, встановлюються поквартирні прилади обліку води, електроенергії, газу.
— Тобто, будівництво йде за затвердженим графіком?
— На жаль, не все так швидко робиться, як планується. Є невелике відставання в межах кварталу. На те є об’єктивні причини, зокрема, погодні умови. Також у процесі будівництва, на прохання інвесторів, тобто, майбутніх власників квартир, вносились зміни до розпланування осель. Але є ще одна сторона, так би мовити, суб’єктивна, адже сам по собі проект винятковий, він — дійсно авторський: нетипові квартири з кухнями по 20 кв.м, з великими лоджіями, гардеробними кімнатами, індивідуальними підсобними приміщеннями на першому поверсі. Реалізація такого проекту потребує не тільки якісних матеріалів, але й індивідуального підходу на кожному етапі будівництва.
— Наскільки готовий об’єкт відрізнятиметься від запланованого?
— З’явився ще один мансардний поверх з двома дуже оригінальними квартирами-студіями по 95 кв. м із даховими вікнами. Замість асфальту вся дворова територія, майже 700 кв. м (у т.ч. парковка на 16 автомобілів), буде викладена бруківкою. Розпочато будівництво огорожі — територія повністю закрита зі встановленням камер відеоспостереження. Підготовлена земля для облаштування клумб і висадки зелених насаджень. До речі, викопали криницю, зараз закінчуємо її облаштування і надіємося, що вода в ній буде придатна не тільки для технічного використання.
— Ви зауважили, що будинок зводиться за кошти інвесторів, тобто, людей, які купують право на квартири на стадії будівництва. Чи означає це, що всі квартири реалізовані?
— Фактично ми розпочинали проект під конкретних покупців на всі 14 квартир, у ході будівництва кількість квартир зросла до 16. У трьох потенційних покупців нещодавно змінились життєві плани: хтось знайшов дешевше житло, хтось виїхав за кордон. Тобто, наразі з’явилось вільних ще 5 квартир. Бажаючі можуть ознайомитися з місцем розташування, плануванням, індивідуальними умовами придбання. Як і в переважній більшості товаровиробників, у нас до 19 січня діють різдвяні знижки. Довідки за тел.: (067) 988-37-30, (093) 713-53-77.
— Дякуємо за інформацію. Відчувається, що ви, Сергію, з кожною новобудовою набираєтеся досвіду, і в такий непростий час не на словах, а на ділі розбудовуєте наше місто.
Розмовляв Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА