Хроніка 50/2017

ЗБИВ ХЛОПЧИКА НА ПЕРЕХОДІ І ВТІК ІЗ МІСЦЯ ПОДІЇ
6 грудня, о 08:26, до чергової частини Новоград-Волинського ВП надійшло повідомлення про те, що в м.Новоград-Волинський, по вул.Пушкіна, сталася ДТП.
На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. У ході перевірки було встановлено, що близько 8 години 20 хвилин водій, особа якого наразі невідома, керуючи невстановленим транспортним засобом, здійснюючи маневр повороту праворуч із вул.Шевченка на вул.Пушкіна, на регульованому пішохідному переході скоїв наїзд на пішохода — учня ЗОШ №5, який переходив пішохідний перехід справа наліво відносно напрямку руху автомобіля на зелений колір світлофора.
Внаслідок ДТП хлопчина отримав тілесні ушкодження у вигляді забою лівого ліктьового і плечового суглобів та доставлений до Новоград-Волинського ТМО.
У вчиненні кримінального правопорушення підозрюється житель м.Рівне, водій автомобіля «MERCEDES-BENZ». На даний час встановлюється місцезнаходження транспортного засобу та водія.
Перевірку за ч.1 ст.286 КК України проводить Новоград-Волинський ВП.
За інформацією Новоград-Волинського відділу поліції

У ЯРУНІ ВИЛУЧИЛИ НЕЛЕГАЛЬНУ ЗБРОЮ
За отриманою інформацією, працівники Новоград-Волинського відділу поліції провели огляд одного з помешкань у с.Ярунь Новоград-Волинського району. Підозри правоохоронців підтвердилися — в ході огляду у чоловіка знайшли незареєстровану рушницю «ИЖ-5» 16-го калібру та ємкість із порохом.
Вказані речі, заборонені в легальному обігу, були вилучені з місця події. За даним фактом розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст.263 КК України.
НА ЗАВОДІ «ЦЕРСАНІТ» ВИЯВИЛИ ЗЛІСНОГО КРАДІЯ
8 грудня служба безпеки заводу керамічних виробів «Церсаніт» виявила крадіжку товарно-матеріальних цінностей, а саме: кількасот випускних клапанів різних марок та моделей, загалом на суму понад 30 тис. гривень. Крадіжка була вчинена ще минулого місяця.
Обгрунтовані підозри впали на комірника. За умови, що це майно було ввірене йому на зберігання, крадію доведеться відповідати за привласнення майна за ст.191 КК України.
АВАРІЯ НА АВТОДОРОЗІ «КИЇВ — ЧОП» ЗАБРАЛА ЖИТТЯ АРГЕНТИНКИ ТА КИЯНИНА
6 грудня на автотрасі «Київ — Чоп» у Житомирській області в ДТП потрапив «Сітроен», в якому їхало подружжя громадян Аргентини та водій-перекладач. Їх автомобіль врізався у вантажівку «Рено Магнум», водій якої не впорався з керуванням транспортного засобу та виїхав на смугу зустрічного руху.
У результаті дорожньо-транспортної пригоди від отриманих травм загинули водій та пасажирка легкового автомобіля, її чоловіка шпиталізовано.
ДТП сталася близько 22 години 35 хвилин на 144-му кілометрі автодороги «Київ — Чоп».
За наявною інформацією, водій автомобіля «Рено Магнум», рухаючись у напрямку міста Новограда-Волинського, не впорався з керуванням та виїхав на смугу зустрічного руху, де сталося лобове зіткнення із автомобілем «Сітроен».
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України. Наразі триває з’ясування всіх обставин події.
Водія вантажівки, жителя Львівської області, затримано, відповідно до ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Санкція статті карного кодексу передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.
У РЕАНІМАЦІЇ ПОМЕР ВОДІЙ «ФОРДУ», ЯКИЙ НАПЕРЕДОДНІ ПОТРАПИВ У ДТП
Як раніше повідомлялося, 4 грудня по вулиці Гетьмана Сагайдачного у місті Новограді-Волинському сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої водій транспортного засобу перебуває в тяжкому стані.
Так, мешканець Новоград-Волинського району, керуючи автомобілем «Ford Connect Transit», рухаючись вулицею Гетьмана Сагайдачного в напрямку вулиці Житомирської, не впорався з керуванням, з’їхав із проїжджої частини на праве узбіччя, де здійснив зіткнення із задньою частиною нерухомого автомобіля «КамАЗ».
Внаслідок ДТП водій автомобіля «Ford» отримав травми голови і був доставлений до лікарні у Новограді-Волинському, де перебував у комі. 7 грудня, о 00 годині 45 хвилин, він помер у реанімаційному відділенні.
Його тіло було направлено до Новоград-Волинського бюро судово-медичних експертиз для встановлення причини смерті. Після проведеного розтину стало відомо, що причиною смерті стало отримання тілесних ушкоджень у вигляді поєднаної тупої травми голови та інших частин тіла.
419 ДЕРЕВ НЕЗАКОННО ЗРУБАЛИ У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ
До екологів Житомирщини з пові­дом­ленням про незаконну рубку дерев звернувся мешканець с.Ту­пальці Новоград-Волинського району.
На вказане заявником місце виїхали держінспектори з охорони навколишнього природного середовища. Ними було зафіксовано здійснення незаконної порубки дерев. Усього було виявлено 419 пеньків дерев породи вільха. Сума збитку, заподіяного незаконною порубкою дерев, оцінена у понад 86 тисяч гривень. Матеріали про виявлення незаконної порубки дерев направлені до Новоград-Волинського відділу поліції.
В ЄМІЛЬЧИНСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАТРИМАЛИ «МЕТАЛОЛОМЩИКІВ»
8 грудня поліцейські під час заходів із нагляду за безпекою дорожнього руху зупинили за порушення Правил водіїв двох автівок. Під час перевірок з’ясувалося, що перший перевозив близько тонни металобрухту сумнівного походження, а другий — мав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу з ознаками підробки.
На одній із вулиць смт.Ємільчине, близько 10:45, поліцейські звернули увагу на автомобіль «Форд» через порушення водієм Правил дорожнього руху. Під час перевірки документів, що їх надав 42-річний водій, інспектори виявили ознаки підробки у реєстраційному талоні транспортного засобу. Згодом також з’ясувалось, що в автомобілі ще й кустарним способом знищено реєстраційний номер кузова.
— За таких обставин транспортний засіб разом із водієм було доставлено до Ємільчинського відділення поліції, — прокоментував керівник цього підрозділу Віталій Магалецький.
За півтори години поліцейські затримали ще одного водія-порушника. На 53-му кілометрі автодороги «Васьковичі — Шепетівка» 47-річний водій був зупинений за порушення Правил дорожнього руху. Під час огляду його «Мерседеса» поліцейські виявили близько тонни металобрухту у вигляді зрізаного металопрофілю, походження якого пояснити чоловік не зміг. У цьому випадку транспортний засіб також затриманий до з’ясування усіх обставин.
За матеріалами 04141.com.ua

РЯТУВАЛЬНИКИ НАДАЛИ ДОПОМОГУ У ВІДКРИВАННІ ДВЕРЕЙ КВАРТИРИ
4 грудня, о 18:30, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в одній із багатоповерхівок м.Новоград-Волинський дитина не відчиняє двері квартири. До місця виклику негайно виїхало відділення рятувальників у складі 4 чоловік.
Як з’ясувалося, господиня оселі з роботи протягом дня спілкувалася по телефону зі своєю 8-річною донькою, яка хвора перебувала вдома. Коли ближче до вечора мати набрала дитину знову, то вона не відповіла. Усі наступні дзвінки також були безрезультатні. Жінка викликала додому «швидку допомогу». Однак медикам ніхто не відчинив. На поміч викликали рятувальників.
По прибуттю чергового караулу бійців ДСНС з’ясувалося, що квартира знаходиться на четвертому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку. На стукіт та дзвінки у двері дитина так і не відповідала. За допомогою шанцевого інструменту рятувальники відчинили двері та потрапили всередину. Дівчинка спала в кімнаті на дивані. У неї була висока температура, і вона погано себе почувала. Лікарі надали дитині першу медичну допомогу без госпіталізації до лікарні.
УДСНС України у Житомирській області