ХРОНИКА 10/2009

НА ДИСКОТЕКУ З НОЖЕМ
20 лютого, близько 23.00 год., біля входу в приміщення кінотеатру ім.Щорса тілесні ушкодження у вигляді ножових поранень отримав 17-річний житель міста, якого було доставлено до реанімаційного відділення міськрайТМО. Підозрюваний з місця злочину зник. Зловмисник наніс неповнолітньому три удари ножем в ділянку черевної порожнини. Завдяки проведеним слідчо-оперативним заходам працівниками патрульної служби, оперативниками карного розшуку та працівниками державтоінспекції даний громадянин був затриманий того ж вечора. Під час огляду у затриманого було вилучено й знаряддя злочину — металевий ніж. Наразі проти чоловіка порушено кримінальну справу та пред’явлено обвинувачення за ст.121 ч.1 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років. Поки триває розслідування справи, зловмиснику обрано запобіжний захід утримання під вартою.
ЧЕРГОВЕ ФІАСКО «НАРКОКУХАРІВ»
24 лютого під час відпрацювання міста по лінії незаконного обігу наркотиків правоохоронцями виявлено факт виготовлення наркотичного засобу «ширка». У мікрорайоні «Дружба» оперативники на гарячому затримали 36-річного місцевого жителя, який у приміщенні кухні варив отруту. Таке собі наркотичне кубло чоловік організував у власному будинку. У «гостинного» господаря, який раніше уже був засуджений за аналогічний злочин, у цей час знаходилося ще троє чоловіків 30-35 років, які перебувають на обліку в міліції як наркомани. Вилучені речові докази, серед яких шприци, розчинники, посуд зі слідами виготовленого наркотику та пляшки з напівготовою отрутою, що направлені до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.
У діях затриманого вбачаються ознаки злочину, передбачені двома статтями КК України, а саме: ст.317 «Організація та утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркозасобів» та ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів». За обома статтями передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на чималий строк.
НА РІЧКУ ЗА «КАЙФОМ»
Цього ж дня у центрі міста працівниками сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків був затриманий 23-річний місцевий житель, в якого під час поверхневого огляду у кишені куртки правоохоронці виявили та вилучили паперовий згорток, у якому знаходилася наркотична суміш «марихуана». Хлопець чесно зізнався, що прямував до р.Случ, аби там викурити наркозілля. Не дивлячись на те, що вдома у чоловіка дружина з немовлям, а за плечима судимість за злочин, пов’язаний з незаконним обігом наркотиків, позбавити від згубної звички він не зміг.
З НАРКОТИКАМИ ТА ЩЕ Й БЕЗ ПРАВ
Спільну операцію із затримання підозрюваних у перевезенні наркотичної речовини 24 лютого провели працівника відділення ДАІ, оперативники карного розшуку та сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків.
На перехресті вулиць Куйбишева та Соборності інспектори державтоінспекції зупинили автомобіль «Форд» білого кольору, яким керував 27-річний місцевий житель. У пасажира, також звягельчанина, під час поверхневого огляду під курткою правоохоронці виявили поліетиленовий пакет, де знаходилася подрібнена суміш макової соломки, вагою близько 200 грамів. Під час перевірки документів працівники ДАІ також з’ясували, що у водія відсутні документи на право керування транспортним засобом. Чоловік, у якого знайшли наркотик, у недалекому минулому вже мав проблеми із законом. 19-річний хлопець — раніше судимий за крадіжку. Наявність у них макової соломки молодики пояснюють необхідністю для власних потреб, а не з метою збуту. Про те, чи говорять затримані правду, з’ясує слідство, оскільки наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи.
ОБІКРАВ ЗНАЙОМИЙ НЕЗНАЙОМЕЦЬ
27 лютого Оксана (ім’я змінено) відпочивала разом з друзями в одному з нічних дискобарів міста. До компанії симпатичних дівчат підійшов молодий чоловік, який назвався Романом, та запропонував познайомитися і весело провести час. Товариський хлопець легко і швидко завоював прихильність та довіру дівчат. Оксана й гадки не мала, що, даючи телефон новоспеченому знайомому, вже більше ніколи не побачить ані його, ані телефон вартістю близько 1500 грн. Під приводом зателефонувати другові, Роман попросив у дівчат телефон. Оксана люб’язно надала свій мобільний молодику. З телефоном у руці хлопець сказав, що вийде на вулицю, бо музика заважатиме розмові. Повернення знайомого незнайомця дівчата так і не дочекалися.
Анна ВЛАСЮК, старший лейтенант міліції