Три питання до галузі ЖКГ

Три питання до галузі ЖКГ

Була колись популярна рубрика — «Із фотоапаратом по місту». Нині, з огляду на технічний прогрес, її ведучим може бути кожен небайдужий громадянин. У соцмережах регулярно з’являються фото із дописами щодо тієї чи іншої проблемної ситуації. На жаль, міська влада, яка на початку каденції міського голови Віктора Весельського реагувала на критичні зауваження в Інтернеті, наразі, здається, їх ігнорує. Принаймні, коментарів із поясненнями майже немає.
У той же час дописи городян стосуються не тільки локальних, а й загальноміських проблем. Вашій увазі — фоторепортаж слідами деяких із них.
Ситуація перша. Мікрорайон «Дружба». У лісопосадці, навпроти повороту на автопарк, городяни виявили величезні калюжі з рідких побутових відходів. Йдучи вглиб зеленої зони, вже метрів через 15-20 від асфальтованої дороги, відчувається стійкий запах, м’яко кажучи, каналізації. Далі — величезні калюжі лайна. Можна припустити, що ймовірні два джерела: або відходи з’явилися через несанкціоновані зливи з асенізаторів, або ж відбулося пошкодження каналізаційного колектора. В обох випадках цим мають зайнятися відповідні служби, на що й звертаємо їх увагу.
Ситуація друга. Мікрорайон «Лубчиця». Жителі обох берегів Случі — як на «Лубчиці», так і в районі костелу — свого часу раділи, коли збудували пішохідний міст. Нині цим підвісним мостом щоденно користуються сотні людей, адже тепер із «Лубчиці» до «Смолки» — рукою подати. Втім, деякі металеві конструкції чи то від атмосферного впливу, чи від рук вандалів зазнали пошкодження. Гадаю, не варто розвивати тему й пояснювати, чим це може загрожувати для такої складної інженерної конструкції, як міст.
Ситуація третя. Центр. Один мій кум декілька років тому зауважив, що незмінно голосуватиме за того міського голову, при якому обладнають тротуарний перехід між вулицями Соборності й Житомирською. Роками там була звичайна грунтова стежка, яка під час дощів та відлиги перетворювалася на болото. Цими днями роботи над облаштуванням тротуару завершили — була використана уживана плитка, яку зняли із площі Лесі Українки. Але радість від благоустрою затьмарилася неякісним і незавершеним виконанням: на останньому етапі тротуар упирається… в калюжу. Крім цього, плитка на багатьох ділянках «грає» під ногами. Тож, ймовірно, що сніг із дощами за нетривалий термін зведуть нанівець в цілому гарну ініціативу міської влади.
Друкуючи ці фото, маємо надію на дієву реакцію управління житлово-комунального господарства, до компетенції й обов’язків якого належать вищенаведені ситуації.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА