Хроніка 51/2017

Хроніка 51/2017

У ДТП ЗАГИНУВ 18-РІЧНИЙ ХЛОПЕЦЬ З НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО РАЙОНУ
Дорожньо-транспортна пригода зі смертельними наслідками сталася вранці 17 грудня у Житомирі. Поліція розпочала досудове розслідування.
Так, водій автомобіля «Suzuki Grand Vitara», здійснюючи обгін ВАЗівської «копійки», яка їхала у попутному напрямку, не зміг впоратися з керуванням і злетів за межі проїжджої частини. «Японець» вдарився об опору, а потім — наїхав на пішохода.
У результаті дорожньо-транспортної пригоди, 18-річний хлопець із Новоград-Волинського району помер у кареті швидкої допомоги від отриманих поранень.
Водій та пасажирка «Suzuki» отримали травми та були доставлені до місцевої лікарні, для надання медичної допомоги.
В ЄМІЛЬЧИНСЬКОМУ РАЙОНІ ВОГНЕБОРЦІ ВРЯТУВАЛИ ВІД ЗНИЩЕННЯ ОСЕЛЮ ПЕНСІОНЕРКИ
17 грудня, близько 14 години, Служба порятунку отримала повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в с.Паранине Ємільчинського району.
На місці події пожежники встановили, що в одній із житлових кімнат тліло ліжко та речі. У будівлі спостерігалося сильне задимлення, до того ж — висока температура.
Вже о 14:20 силами бійців ДСНС пожежу локалізовано, а о 15:50 — ліквідовано. Вогнеборці недопустили розповсюдження вогню по всій площі будинку. Внаслідок пожежі знищено ліжко, пошкоджено 2 кв. м стіни та 4 кв. м перекриття.
Попередня причина займання — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі. Зі слів 79-річної господині, вона зранку розтопила грубу та пішла хазяйнувати по господарству. Через перегрів у суміжній кімнаті зайнялося ліжко, що стояло впритул до розпеченого перестінку. Коли жінка повернулася в будинок, він вже був повністю задимлений. У самій стіні, біля ліжка, через інтенсивну експлуатацію печі, з часом утворився прогар та осипалася штукатурка. Припускають, що це і призвело до пожежі.
Остаточна причина наразі встановлюється правоохоронцями.
У СУСІДНЬОМУ РАЙОНІ СТАЛОСЯ ВБИВСТВО
Тіло 48-річного жителя Ємільчинського району з ознаками насильницької смерті було виявлено 15 грудня. Того ж дня правоохоронці розшукали і затримали підозрюваного у причетності до тяжкого злочину. Досудове розслідування триває.

До Ємільчинського відділення поліції Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що у підсобному приміщенні одного з домоволодінь у с.Покощовому виявлено тіло 48-річного господаря.

— Про чоловіка було відомо, що донедавна він проживав один. Нещодавно до нього приїхав племінник. На момент прибуття слідчо-оперативної групи його у домоволодінні не було. На тілі загиблого під час огляду виявили тілесні ушкодження, які свідчили про насильницьку смерть, — розповів начальник Ємільчинського відділення поліції Віталій Магалецький.
Перевіряючи інформацію про можливу причетність родича до смерті селянина, правоохоронці розшукали чоловіка тут же у селі. Той у скоєному зізнався.
За попередніми відомостями, того вечора дядько з племінником повернулися додому після спільного хмільного застілля. На подвір’ї домоволодіння у них зав’язався конфлікт, який молодший чоловік розв’язав кількома ударами, що виявилися фатальними для дядька. Потім заліз через вікно у хату, переночував, а зранку тіло загиблого заховав у сараї і подався у своїх справах.

Нині за фактом умисного вбивства (ч.1 ст.115 ККУ) розпочато кримінальне провадження. Судом винуватцю обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.
За матеріалами 04141.com.ua