Віктор Весельський зазначив, що у бюджеті-2018 потрібно передбачити кошти на капремонт ліфтів

18 грудня відбулася нарада щодо ліфтового господарства міста Новограда-Волинського, у якій взяли участь міський голова Віктор Весельський, заступник міського голови Віктор Шалухін, начальник управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради Олександр Богданчук, керівники ОСББ міста та керівництво ТОВ «Новоград-Волинськліфт».
У місті Новограді-Волинському в житловому фонді експлуатується 80 пасажирських ліфтів, із них із простроченим терміном експлуатації, які підлягають негайному ремонту, — 45. Усі інші ліфти — в задовільному технічному стані.
Із метою покращання технічного обслуговування ліфтів, рішенням міської ради від 22.09.16 р. №162 «Про передачу на баланс об’єднань співвласників багатоквартирних будинків ліфтового господарства міста» всі існуючі в місті ліфти передані на баланс ОСББ міста. Це дозволило підвищити відповідальність співвласників за збереження свого спільного неподільного майна, яке потрібно ремонтувати, а також рішенням виконавчого комітету від 13.12.17 р. №591 враховано плату з технічного обслуговування та поточного ремонту ліфтів у складових тарифу (внесках) з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що дасть можливість співвласникам багатоквартирного будинку отримувати пільги та субсидії за дану послугу.
До середини 2017 року ліфтове господарство у Новограді-Волинському обслуговувала виробнича приватна фірма «Житомирліфт-1». Їх робота викликала чимало нарікань як із боку жителів багатоквартирних будинків, так і від керівників ОСББ, які врешті розірвали договір із ВПФ «Житомирліфт-1» про надання послуг із технічного обслуговування та ремонту пасажирських ліфтів.
Після проведення обговорень керівники ОСББ вирішили укласти договір із ТОВ «Новоград-Волинськліфт». Відповідно до укладених договорів між балансоутримувачами та ТОВ «Новоград-Волинськліфт», останнє здійснює технічне обслуговування ліфтів та при додатковому фінансуванні, у разі необхідності, — капітальний ремонт ліфтів, на що має відповідні ліцензії.
Ліфтове господарство в житловому фонді Новограда-Волинського нагально потребує проведення заходів із поточного і капітального ремонту ліфтів та усунення недоліків. Тож, реагуючи на скарги від мешканців багатоповерхівок щодо стану ліфтового господарства, міський голова Віктор Весельський зазначив, що необхідно терміново передбачити у міському бюджеті на 2018 рік кошти для капітального ремонту ліфтів. Наразі ТОВ «Новоград-Волинськліфт», відповідно до дефективних актів, має визначити ліфти, що потребують першочергового ремонту.
Варто зазначити, що у 2016 році за рахунок коштів міського бюджету у сумі 1 млн. 40 тис. грн. було відремонтовано 10 ліфтів.
За матеріалами міської ради