Курси перепідготовки для військових

Курси перепідготовки для військових

\"КурсиУ Будинку офіцерів 18 грудня відбулася церемонія випуску регіональних курсів професійного навчання військовослужбовців Центру перепідготовки та соціальної адаптації Хмельницького національного університету.
Можливість отримати додаткову цивільну спеціальність є дуже важливою у нинішніх умовах, адже в умовах АТО це є своєрідною реабілітацією захисників. Більшість військовослужбовців, котрі залишили ЗСУ, перебувають у працездатному віці і мають високий освітній рівень — аби не потрапити у групу соціального ризику, вони мають змогу скористатися підтримкою НАТО.
Навчання проводиться за програмою НАТО-Україна, у співпраці з викладачами Хмельницького університету. Нині завершилися вже п’яті курси перепідготовки на базі Будинку офіцерів. Вони є безкоштовними, проходять за спеціальностями «менеджмент» та «дизайн». По завершенню слухачі отримують сертифікати і свідоцтва про отримання додаткової професії. Військовим, котрі звільняються у запас, за їх же свідченням, потім легше адаптуватися до цивільного життя і бути затребуваними.
Курси проводяться в усіх регіонах України, слухачі самостійно обирають спеціальність, відповідно до вимог місцевих ринків праці. 26 слухачів цими днями отримали документи про додаткову спеціальність.
Юлія КЛИМЧУК
фото Сергія ЩУРУКА