Здатні дарувати добро

Здатні дарувати добро

Тим, хто нарікає, що у житті щось не вдалося, варто бодай раз побувати у обласному спеціалізованому Будинку дитини. У цих стінах живуть маленькі вихованці — від народження до семи років. Часто вони мають хвороби (є, зокрема, дуже складні вади), але не мають батьків. Якщо і є батьки, то часто — лише формальні, а куди більш справжніми для цих дітей стають працівники колективу дитбудинку і меценати.
У ці дні, коли новорічні свята набирають обертів, у колективі фабрики «Леся» є добра традиція — дарувати тепло сердець і матеріальну підтримку малечі, котра цього потребує. Якщо зауважити, що на швейному підприємстві працює півтисячі людей, то, уявіть, якою міцною стає сила добра у цих стінах. Відчути себе Миколайчиками прагнуть на підприємстві усі, тому активно долучаються до спільних корпоративних акцій. Збір подарунків до Дня Святого Миколая переконав: у добро на фабриці вірять, прагнуть ним ділитися і щиро радіють можливості не черствіти душею.
— Діти — це наше майбутнє, маємо їх підтримувати, — поділився оператор розкрійної дільниці фабрики Микола Бармак. — Особливо тоді, коли цього не можуть зробити їх мами й тата, а надворі ж — пора свят, дуже приємно уявляти себе посланцями Святого Миколая!
— Наші клієнти позитивно поставилися до акції «Творимо добро разом», яку напередодні проводили у фірмовій мережі «Лагранд», — розповіла продавець фірмового магазину «Леся» у Новограді-Волинському Тетяна Артамощенко. — Магазини з продукцією швейної фабрики працюють, окрім нашого міста, у Житомирі та Києві, тож українці різних міст долучилися до приємної місії — з кожних куплених брюк 50 гривень були відраховані на подарунки. Доводилося навіть сльози бачити на очах клієнтів... Після відвідин Будинку дитини людей охоплюють різні емоції. Є серед них і сумні, адже доводиться розуміти, як багато самотніх дітей, і які вони незвичайні — чудові, чемні. Мене особисто дуже здивувало, наскільки вони цінують звичайне спілкування, обійми і усмішки. Хотілося би, щоби усі діти мали любов батьків і були щасливими!
Окрім традиційних подарунків — солодощів, фруктів, пелюшок і засобів дитячої гігієни, — колектив «Лесі» поцікавився у Будинку дитини, якої нагальної допомоги потребує заклад. Одноголосно вирішили підтримати побажання фахівців і придбали обладнання для інгаляцій і ліки для хворих дітей.
— Приємно, що не меншає у світі добрих людей, котрі прагнуть підтримати наших вихованців, приїздять до нас, — розповіла лікар-педіатр Будинку дитини Ірина Федорчук. — Зокрема, ми дуже вдячні колективу фабрики «Леся» — наша співпраця триває вже багато років, що відгукуєтеся на наші потреби. Зараз у нас перебуває 52 дитини, від них усіх — щира подяка меценатам із добрими серцями!
P.S. Діти чекають любові не лише у свята. Найкращий цьому аргумент — спостерігати, як у Будинку дитини малеча кожного разу найбільше радіє не подарункам, а візитам небайдужих. От і цього разу віддавали цукерки й тулилися до гостей, обіймаючи їх маленькими рученятами. Ніщо не буває настільки солодким, як дотик теплої маминої руки і міцні обійми тата, котрий завжди захистить.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА