Хроніка 52/2017

Хроніка 52/2017

З’ЇХАВ У КЮВЕТ ТА ПЕРЕВЕРНУВСЯ
24 грудня в Новоград-Волинському районі сталася дорожньо-транспортна пригода. Близько 18 години на автодорозі поблизу с.Майстрів легковий пасажирський фургон «Pеugeot Partner», з’їхавши у кювет, перевернувся на бік.


В автомобілі було троє людей. Водія й одного пасажира допомогли витягнути з салону люди, які стали свідками пригоди.
Ще одного пасажира затисло у салоні. Для його деблокування викликали рятувальників, які по прибуттю, за допомогою спецобладнання, витягли постраждалого із заднього сидіння, яке затисло металевими конструкціями автомобіля, та передали медичним працівникам.
«Швидка» доставила травмованого у ДТП до Новоград-Волинської лікарні.
ВИЯВИЛИ ФАКТ НЕЗАКОННОГО ПЕРЕВЕЗЕННЯ ЯЛИНОК
На автотрасі «Київ — Чоп» поліцейським патрулем було виявлено факт транспортування хвойних дерев без супровідних документів.
Так, 22 грудня, близько 2 години, на трасі «Київ — Чоп» патрульні поліцейські зупинили автомобіль за порушення Правил дорожнього руху. В ході огляду мікроавтобусу патрульні виявили 5 саджанців сосен та 20 туй. Жодних супровідних документів на свій вантаж водій не пред’явив.
Патрульні поліцейські викликали слідчо-оперативну групу, обставини події встановлюються.
ВІД АЛКОГОЛЮ «ЗГОРІЛА» ЖІНКА
19 грудня «швидка» констатувала смерть мешканки Новограда-Волинського, 1971 року народження, яка за життя зловживала спиртними напоями.
Під час огляду тіла слідів насильницької смерті не виявлено. Труп направлено до Новоград-Волинського бюро СМЕ для встановлення остаточної причини смерті.
За матеріалами 04141.com.ua

ВОГНЕБОРЦІ ЛІКВІДУВАЛИ ДВІ ПОЖЕЖІ В ЖИТЛОВИХ БУДИНКАХ
19 грудня, о 19:23, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в с.Курне Пулинського району. Про це рятувальників сповістила селянка, яка однією з перших помітила задимлення на горищі житлового будинку.
По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця пригоди горіло перекриття оселі на площі 1 кв. м. Силами бійців ДСНС о 20:00 пожежу локалізовано, а о 20:45 — ліквідовано. Вогонь устиг знищити лише 2 кв. м перекриття будинку.
Трохи згодом, вночі, о 02:33, пулинські вогнеборці виїхали на ліквідацію пожежі у ще одному помешканні. У с.Стара Олександрівка загорівся дерев’яний дім. Господар оселі своєчасно помітив займання та сповістив про це за номером: «101».
На момент прибуття рятувальників з’ясувалося, що горить 18 кв. м перекриття житла. Існувала загроза перекидання полум’я на всю оселю та на господарську будівлю, розташовану на відстані 5 м.
Вже о 02:58 пожежу локалізували, а ліквідували — о 05:00. Вогнем знищено 20 кв. м перекриття будинку.
Внаслідок обох пожеж загиблих та травмованих не виявлено. Причини загорянь встановлюють фахівці.
УДСНС України у Житомирській області

НА ПОЖЕЖІ ЗАГИНУЛА 95-РІЧНА ЖІНКА
20 грудня, о 07:48, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку в селі Закусили Народицького району. На місце події було скоординовано бійців 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини. З’ясувалося, що з-під шиферу покрівлі виходить дим. Також під час проведення розвідки ланки газодимозахисної служби всередині будинку було встановлено, що горить двошарове перекриття двох кімнат та стіни біля груби опалення.

У кімнаті біля виходу рятувальники виявили тіло 95-річної господарки без ознак життя. Напевно, жінка намагалася врятуватись, проте, на жаль, їй це не вдалось.
О 08:37 пожежу локалізовано, об 11:38 — ліквідовано. За попередньою інформацію, пожежа виникла через порушення правил експлуатації пічного опалення.
УДСНС України у Житомирській області

ЗНИЩЕНО 6 АРТСНАРЯДІВ ЧАСІВ МИНУЛИХ ВІЙН
19 грудня група піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Житомирській області знищила 6 артилерійських снарядів часів минулих війн, виявлених у с.Юрівка Малинського району.
Там селяни виявили підозрілі предмети в ямі на полі. Про знахідку вони повідомили рятувальників. Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували предмети як артилерійські снаряди калібром 152 мм часів минулих війн.
Фахівці ДСНС застерігають: якщо ви знайшли невідомий предмет, то одразу сповістіть про це за номерами екстрених служб: «101» або «102». Ні в якому разі не торкайтесь його! Будьте відповідальні: не залишайте їх без нагляду, адже така необачність може завершитися трагедією.
УДСНС України у Житомирській області

ЦИГАРКА В ЛІЖКУ ВАРТУВАЛА ЖИТТЯ…
20 грудня, о 20:50, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в смт.Яблунець Ємільчинського району. Про це рятувальників сповістили сусіди, які побачили густий дим із оселі. Вони ж і попередили про те, що всередині може знаходитись людина.
По прибуттю вогнеборців до місця пригоди в помешканні спостерігалося сильне задимлення. Провівши розвідку всередині житла, з’ясувалося, що загоряння сталось у одній із житлових кімнат. Саме там рятувальники виявили на ліжку бездиханне тіло чоловіка. Як стало відомо згодом, це був 47-річний господар оселі.
Силами бійців ДСНС о 21:21 пожежу локалізовано, а о 23:30 — ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події вогонь устиг знищити ліжко, окремі речі домашнього вжитку та пошкодити підлогу.
Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем під час паління.
УДСНС України у Житомирській області

НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ В БАРАНІВЦІ
21 грудня, о 19:40, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в м.Баранівка. Господиня оселі побачила, що біля груби тліє стіна. Про це вона і сповістила рятувальників.
По прибуттю чергового караулу вогнеборців, у помешканні спостерігалось незначне задимлення. З’ясувалося, що горить дерев’яне перекриття навколо груби. О 20:05 загоряння локалізовано, а о 20:40 — ліквідовано. Вогнеборці розібрали пошкоджені полум’ям конструкції та пролили їх водою, аби запобігти подальшому горінню. Внаслідок надзвичайної події вогонь устиг пошкодити лише 6 кв. м перекриття та 8 кв. м стіни.
Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.
Загоряння ще одного помешкання в Баранівці вогнеборці ліквідовували о 02:30. Займання виникло у двоповерховому будинку. Чоловік прийшов уночі з роботи і побачив, що із сусіднього будинку йде густий дим. Він знав, що господарів оселі вдома немає, тому негайно набрав номер: «101».
Вогнеборці, які прибули до місця виклику, встановили, що в будинку спостерігається сильне задимлення. Провівши розвідку в апаратах на стиснутому повітрі всередині житла, вони виявили осередок займання в коридорі, де горіла розподільча коробка.
Вже о 02:55 пожежу локалізовано, а о 03:20 — ліквідовано. Вогнем пошкоджено 10 кв. м перекриття. Подальшого розповсюдження полум’я оселею вогнеборці недопустили.
За припущенням фахівців, до пожежі призвело коротке замкнення в електромережі.
Внаслідок обох випадків, загиблих та травмованих не виявлено.
УДСНС України у Житомирській області