Годинами можна дивитися, як горить вогонь, тече вода та пакують готову плитку Cersanit

Годинами можна дивитися, як горить вогонь, тече вода та пакують готову плитку Cersanit

ВРАЖЕННЯ ВІДВІДУВАЧІВ ВІД СУЧАСНОГО ВИРОБНИЦТВА
«Дім-робота, робота-дім» — у такому колі живе більшість із нас. Це погано? Ні, це життя. Головне, щоб ці дві його частини — дім та робота — гармонійно поєднувалися, і між ними був баланс. Чи реально це? Так, якщо вам пощастило з роботою, і ваші роботодавці розуміють: хороший працівник — це людина, котра відчуває у своєму житті баланс. Іншими словами, сучасні підприємства просто зобов’язані бути відкритими та пропонувати більше, ніж місце праці та пристойну платню. Щоб мати серед своїх працівників щасливих та мотивованих людей, компанії повинні прагнути стати гармонійною частиною їх життя.


Людмила Янок, начальник відділу персоналу компанії Cersanit, розповідає:

— Люди зараз дуже цінують свій час та особистий простір, для них одна з головних цінностей — можливість лишатися собою, жити насиченим життям та бути поруч із родиною. Ми розуміємо це і створюємо умови, в яких наші працівники можуть почуватися гармонійно. На Cersanit підтримується родинний дух. «Працюй поруч з родиною — живи щасливо», — наш девіз. Мотивація людини зростає тоді, коли вона має підстави пишатися тим, де працює, може з гордістю говорити сім’ї та друзям про компанію-роботодавця. Розуміючи це, ми започаткували проект «День відкритих дверей». Будь-хто з наших працівників у визначений час може запросити своїх друзів, рідних, знайомих відвідати виробництво Cersanit. Здавалося б, нічого особливого. Але треба бачити, з якою гордістю наші працівники показують свої робочі місця і як захоплено реагують на побачене ті, хто прийшов на екскурсію. Особливо, якщо це діти.
Андрій ШВЕДЮК, старший комірник складу технічного Cersanit, був на Дні відкритих дверей з 11-річним сином. Каже, що враження хлопця словами не передати:
— Він давно хотів побачити робоче місце тата, я вдома багато розповідаю про роботу і, звісно, йому було цікаво. Але він до кінця не уявляв, як тут все. Коли побачив величезний завод, ці масштаби, то був дуже вражений.
Тетяна ІГНАТЮК з відділу матеріально-технічного забезпечення привела на екскурсію доньку Олю і сина Романа. Олі — 11 років, Роману — 12, і їм було дуже цікаво:
— Можна годинами дивитися, як горить вогонь, тече вода і як пакують готову плитку Cersanit, — жартуючи, ділиться враженнями Тетяна. Їм дуже сподобалося. Вони багато для себе відкрили, побачили більше, ніж робоче місце мами. Знаєте, коли дитина спостерігає, як зі шматка глини утворюється готовий виріб, — це вражає. Зі мною були не лише мої діти, прийшли побачити на власні очі виробництво Cersanit і мої друзі. Дорослі зауважили те, що багато процесів автоматизовано, виробництво сучасне і... чистота. «У вас так чисто», — ще довго згадували про побачене мої друзі, мені було приємно.

Про враження від відвідин Cersanit своєї доньки, третьо­класниці Богдани, розповів Володимир ПЕТРУК, оператор виробничої дільниці станції водоочистки:
— Дітям завжди цікаво побачити, де працюють батьки. Я радий, що вона прийшла до нас на виробництво. Її захопив масштаб — все велике, багато машин, ми вже звикли до цього, бачимо кожен день, а буває корисно глянути свіжим поглядом, тоді і сам починаєш захоплюватися, як дитина.
Але відвідали Cersanit під час Дня відкритих дверей не тільки діти працівників. Ігор ПАЛЬКО, електромеханік засобів автоматики, який працює тут вже 5 років, запросив у гості на роботу свою маму. Галина Василівна менш емоційна, ніж діти, але гостре материнське око теж помітило багато:
— Передусім мені сподобалося, що на високому рівні техніка безпеки і що механізовано багато процесів. До цих відвідин я думала, що тут набагато більше використовується ручної праці, але побачила, що всі найважчі процеси автоматизовано. Мені це приємно, приємно знати, що син працює на такому хорошому заводі.
— Ми прагнемо залучити сім’ї наших працівників до життя підприємства, — продовжує розповідь про особливості політики управління персоналом Людмила Янок. Людина має відчувати, що її цінують, що поважають її життя, її родину. У нас кожен — цінний та унікальний, у нас усі свята — родинні. Практику «Днів відкритих дверей», звісно, будемо продовжувати. Ми — частина міста, регіону, а не просто виробництво, що тут розташоване. Тому завжди раді запросити до себе людей, відповісти на їх питання, поспілкуватися. Зважаючи на інтерес відвідувачів та кількість охочих побачити виробництво Cersanit, думаю, наступна екскурсія — не за горами.
Ольга ГОРБЕНКО