Пристрасті, як у Верховній Раді. Як пройшли загальні збори в ОСББ «Колорит»?

Пристрасті, як у Верховній Раді. Як пройшли загальні збори в ОСББ «Колорит»?

24 грудня відбулися загальні збори ОСББ «Колорит». На порядок денний було винесено 5 питань, серед яких: звіт голови правління Легенчука А.В. за 2016-2017 роки; затвердження кошторису на 2018 рік; затвердження складу членів правління та ревізійної комісії; звіт депутатів міської ради Легенчука А.В. та Шнайдера К.В.
На початку зборів були присутні 44 власники квартир, згодом прибули ще декілька осіб, і загальна кількість склала 54 особи. Серед запрошених були: заступник начальника управління ЖКГЕ та КВ Новоград-Волинської міської ради Тимощук С.О., депутат міської ради Остапчук В.І., директор ТОВ «Новоград-Волинськліфт» Цимбалюк Є.Ю.
Власне збори проходили в дуже емоційній обстановці, через що присутні поділились на дві умовні групи.
Переважна більшість підтримувала нинішнього голову правління та голосували «за» питання, які були в порядку денному, інші — «опозиційна» група у складі 4 осіб — голосували проти всіх питань, постійно перебивали головуючого на зборах та просили слова і пропонували своїх кандидатів у президію на зборах, у члени правління та ревізійної комісії.
За кандидатів від «опозиційної групи» голосували від 7 до 10 осіб, а переважна більшість голосувала «проти».
При цьому сторони обмінювалися постійними перепалками, взаємними звинуваченнями, а іноді — й нецензурною лайкою.
Незважаючи на це, загальні збори проголосували за всі питання порядку денного, визнали роботу голови правління задовільною та затвердили кошторис на 2018 рік, а також обрали членів правління та ревізійної комісії.
У своїх коментарях газеті «Звягель» представники «опозиційної групи» пояснили, що, на їх думку, загальні збори пройшли з порушенням Статуту. Зокрема, не були дотримані процедурні питання. Крім того, вони вважають, що існують істотні недоліки в роботі керівництва ОСББ. Зокрема, скаржилися на ситуацію в будинку по вул.Пушкіна, 5, щодо стану «лівньовки», внаслідок чого в підвалі збирається вода, та щодо стану ізоляції теплових мереж цього будинку. Їх основною метою є захист прав мешканців та дотримання законодавства.
Свої коментарі надали й власники квартир, які категорично не поділяють позицію «опозиціонерів». Останні зазначили, що «опозиціонери» є найбільшими неплатниками внесків до ОСББ, не беруть жодної участі в таких громадських заходах як «суботники», які спрямовані на наведення реального порядку на спільній території, в їх під’їздах постійно з’являються непристойні написи в бік керівництва ОСББ. Один зі співвласників також висловив думку, що всі красиві гасла, якими вони прикриваються, переслідують лише одну мету: не платити за фактично отримані комунальні послуги!
У коментарі, який надали газеті «Звягель» в управлінні ЖКГЕ та КВ Новоград-Волинської міської ради, зазначили, що загальні збори в ОСББ «Колорит» пройшли, відповідно до Статуту, який зареєстрований у встановленому порядку. Стосовно рішень, які були прийняті на даних зборах, якщо вони підтверджені поіменним голосуванням із підписами осіб, які голосували, то можна зазначити, що збори відбулись.
Також представником УЖКГЕ було наголошено на тому, що будь-яке право людини та громадянина кореспондується із відповідним його обов’язком. У Законі України «Про ОСББ» передбачені не тільки права членів об’єднання, а й їх обов’язки. Зокрема, вчасно сплачувати внески для утримання спільного майна співвласників. А тому не зовсім коректні звинувачення опонентів голови ОСББ в порушенні Статуту об’єднання, коли вони самі порушують його, не сплачуючи відповідні внески. Перш ніж когось звинувачувати в порушенні закону, необхідно розпочати із себе.
Якщо проаналізувати доповідь голови правління, то варто зазначити, що за минулий рік було зроблено великий обсяг роботи, зокрема — дорогу, ліфти, облаштовано прибудинкову територію, під’їзди.
Звісно, рейтингу ОСББ у нас немає, немає кращих і гірших ОСББ, а є ОСББ з кращим —новішим житловим фондом, та гіршим, який побудований ще у довоєнні часи.
Але при цьому в управлінні ЖКГЕ міської ради відзначили, що є все ж таки ОСББ, які виділяються на тлі інших. Серед них — і ОСББ «Колорит» та єдина у місті асоціація ОСББ «Вікторія». Також не можна лишити поза увагою ОСББ «Чайка», ОСББ «Морське», ОСББ «ЖБК-1», ОСББ «Наш дім».
Голова правління ОСББ «Колорит» Легенчук А.В. зазначив, що для нього найголовніше, що більшість людей, які прийшли на збори, висловили йому, як голові, задовільну оцінку та підтримали його на цих зборах. Попри вихідний, люди відірвалися від свої повсякденних справ та прийшли проголосувати за ті питання, які є дуже важливі для нормальної діяльності об’єднання. Деякі громадяни прийшли навіть на милицях, за що їм окрема подяка. Це є дуже важливим та надає йому не тільки юридичне, а й моральне право продовжувати роботу на даній посаді. Також Легенчук А.В. зазначив, що він доступний для мешканців ОСББ у будь-який час дня і ночі, і якщо у когось сталась якась проблема, то він завжди прийде на допомогу, незалежно від часу доби.
Стосовно обвинувачень опонентів, зокрема, щодо ситуації навколо будинку по вул.Пушкіна, 5, Анатолій Володимирович підтвердив, що дійсно була проблема у «лівньовці» даного будинку, внаслідок чого погоріла проводка та збиралась вода у підвальних приміщеннях. «Були проведені відповідні роботи і на даний час ця проблема вирішена: в підвалі сухо, а на трубах тепломережі є ізоляція. В роботі будь-якого підприємства є недоліки, і ми — не виняток, адже не помиляється лише той, хто нічого не робить, але ми намагаємось ці недоліки усувати», — додав Легенчук.
Також голова правління зазначив, що відсоток платників, які щомісячно сплачують внески, складає 98%, а до інших 2% належать і його опоненти «опозиціонери», які, будучи підприємцями та маючи достатні фінансові можливості, свідомо не платять внески до ОСББ.
Користуючись нагодою, Анатолій Володимирович, подякував усім мешканцям ОСББ за їх активність, небайдужість та вміння берегти спільне майно і привітав усіх із Новим роком та Різдвом Христовим!
Геннадій ФРЕГЕР
Фото Сергія ЩУРУКА