Судитимуть організовану злочинну групу за вимагання чужого майна у жителів Новограда-Волинського

Судитимуть організовану злочинну групу за вимагання чужого майна у жителів Новограда-Волинського

Прокуратурою Житомирської області за результатами досудового розслідування затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання, вчиненого повторно, організованою групою, з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень жителям м.Новоград-Волинський, за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.189 КК України.


Установлено, що раніше неодноразово судимий місцевий злочинний авторитет організував стійку суспільно-небезпечну злочинну групу, до складу якої також увійшли двоє, раніше судимих, жителів Новограда-Волинського.
Учасники угрупування, переслідуючи мету, пов’язану з систематичною передачею продуктів і речей засудженим до установ відбування покарань, протягом тривалого часу, з липня 2016 року, вчинили низку злочинів, пов’язаних із вимаганням грошових коштів та чужого майна у приватних підприємців та інших осіб м.Новоград-Волинський.
Як повідомлялося раніше, прокуратурою області спільно із працівниками Управління Служби безпеки України та Головного управління Нацполіції в Житомирській області у липні цього року організовану групу знешкоджено, а її членів затримано і взято під варту.
Досудове розслідування проводилося слідчим відділом Головного управління Нацполіції в області.
На даний час обвинувальний акт скеровано до Новоград-Волинського міськрайонного суду для розгляду по суті.
Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме прокуратура Житомирської області.
Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Житомирської області