На місце коня запропоновано чотири варіанти пам’ятника

На місце коня запропоновано чотири варіанти пам’ятника

27 грудня 2017 року під головуванням заступника міського голови Оксани Гвозденко відбулося засідання комісії з питань топоніміки та охорони культурної спадщини при виконавчому комітеті міської ради. Мета зібрання: розглянути пропозиції ескізних проектів пам’ятника, що буде розміщений по вул.Вокзальній, 2.
Нагадаємо, відділ культури і туризму міської ради 24 жовтня 2017 року оголосив конкурс на кращий ескізний проект пам’ятника на місці демонтованого пам’ятника воїнам Першої кінної армії (вул.Вокзальна, 2).
Тематика скульптурної композиції — довільна: від побутових сцен до батальних сюжетів. Варіанти жанрів скульптури — на вибір майстра (художника): кругла скульптура, барельєф, горельєф, стела тощо. Учасник конкурсу мав надати ескізний проект пам’ятника з територіальною прив’язкою до місця встановлення. Роботи мали бути виконані в графічній або живописній техніці. У проекті розробник також мав вказати масштаб, розміри та матеріал, з якого має бути виконаний пам’ятник. Термін надання пропозицій був встановлений до
20 грудня 2017 року.

По завершенню конкурсу відбулося засідання комісії з питань топоніміки та охорони культурної спадщини при виконавчому комітеті міської ради, де члени комісії розглянули надані до участі у конкурсі ескізні проекти пам’ятника. На жаль, у черговий раз активність мешканців міста, які б виявили бажання взяти участь у конкурсі, була низькою. Лише 4 ескізні проекти пам’ятника надійшли на конкурс до відділу культури і туризму міської ради.
Таким чином, розглянувши запропоновані ескізи пам’ятника, члени топонімічної комісії вирішили провести спільне засідання з містобудівною радою за участю авторів ескізів пам’ятника, щоб визначити кращу пропозицію або ж продовжити конкурс, але вже на всеукраїнському рівні.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради