Хроніка 2/2018

Хроніка 2/2018

У ЦЕНТРІ МІСТА СТАЛАСЯ ДТП
7 січня, об 11 годині 30 хвилин, у центрі Новограда-Волинського сталася дорожньо-транспортна пригода.
Водій, керуючи автомобілем «Ford Courier», рухаючись вулицею Соборності, навпроти будинку №9, виїхав на зустрічну смугу руху, де скоїв зіткнення з автомобілем марки «Mercedes Benz А170».
Внаслідок ДТП водій «Форду» отримав травми голови та був доставлений до травматологічного відділення міськрайТМО.
У НОВОГРАДІ ЧОЛОВІК НАМАГАВСЯ ЗҐВАЛТУВАТИ 9-РІЧНУ ДІВЧИНКУ
Про підозрілого чоловіка біля дитини у місті Новограді-Волинському до місцевого відділу поліції повідомили випадкові очевидці події. Підозрюваного у спробі зґвалтування 9-річної дівчинки затримано. Розпочато кримінальне провадження.
5 січня, близько 12 години, до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення про недвозначну ситуацію на пустищі у Новограді-Волинському, очевидцями якої стали випадкові перехожі, які своєчасно втрутилися та припинили протиправні дії.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції, працівникам якої люди передали підозрілого чоловіка. Попередньо відомо, що він намагався зґвалтувати 9-річну дівчинку. Дитині надають необхідну допомогу медики.
Затриманим виявився 26-річний житель Новограда-Волинського. Раніше чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності. Нині він затриманий у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Попередня кваліфікація події — ч.3 ст.15 (Замах на злочин) ч.4 ст.152 (Зґвалтування) КК України. Поліція клопотатиме про обрання для затриманого міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років.
У РАЙОНІ «БОЛГАРБУДУ» ОБІКРАЛИ ГАРАЖ
5 січня до Новоград-Волинського відділу поліції звернувся мешканець мікрорайону «Болгарбуд», який повідомив про крадіжку його майна.
У ході першочергових дій поліцейські встановили, що невстановлена особа, збивши навісний замок на вхідних дверях гаража по вулиці Леваневського у місті Новограді-Волинському, проникла всередину гаража, звідки таємно викрала майно.
Під час оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що даний злочин вчинив, раніше судимий за грабіж, місцевий мешканець, який у скоєному зізнався.
НА АВТОДОРОЗІ «КИЇВ — ЧОП» ЗАГИНУВ ЧОЛОВІК
4 січня на автотрасі «Київ — Чоп» сталася ДТП, у результаті якої загинув 46-річний чоловік, котрий раптово вибіг на проїжджу частину. Слідчі розпочали розслідування.
Дорожньо-транспортна пригода сталася близько 7 години 20 хвилин на 122-му кілометрі автодороги «Київ — Чоп».
За наявними даними, водій автомобіля «Renault Traffic», ЯКИЙ рухався у напрямку Києва, здійснив наїзд на пішохода.
Потерпілий раптово вибіг на проїжджу частину автодороги у невстановленому місці. Від отриманих травм він загинув. Як з’ясувалося, чоловік був жителем села Кмитова Коростишівського району Житомирської області.
ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗНАЙШЛИ БЕЗВІСТИ ЗНИКЛОГО ХЛОПЧИКА
4 січня пішов із дому та не повернувся житель Пулинського району Руслан Лук'янчук. Правоохоронці здійснювали розшук хлопця та просили повідомити будь-яку інформацію щодо місця його перебування.
Хлопчик проживає у с.Великий Луг. 4 січня, близько 13:00, він пішов із дому на прогулянку та додому не повернувся.

Розшук хлопчика здійснювало Пулинське відділення поліції Новоград-Волинського відділу поліції.
Як повідомляє прес-служба ГУНП в Житомирські області, хлопчика знайшли та повернули батькам.
У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ СТАЛАСЯ ПОЖЕЖА
3 січня, близько 9 години 30 хвилин, у місті Новограді-Волинському сталася пожежа. Про це рятувальників повідомив сам власник житла, який і виявив загоряння.
На місці події рятувальники встановили, що вогнем охоплений дах оселі на площі біля 6 кв.м. Вогнеборці пожежу локалізували о 09:42 та о 09:50 — ліквідували. Вогнем знищено 10 кв.м даху житлового будинку. Загиблих і травмованих немає.
У РАЙОНІ ЗІТКНУЛИСЯ ДВІ ФУРИ
4 січня, близько 4 години ЗО хвилин, поблизу с.Пилиповичі Новоград-Волинського району на 236-му км автотраси «Київ — Чоп» сталася дорожньо-транспортна пригода.
За наявною інформацією, водій вантажівки, не вибравши безпечної швидкості, в'їхав у інший вантажний автомобіль, що стояв на узбіччі дороги.
Поліція прибула на місце пригоди та забезпечила регулювання дорожнього руху.
Унаслідок ДТП постраждали обидва водії, яких із місця події забрали на кареті швидкої допомоги. Усі обставини пригоди встановлюються в рамках розпочатого кримінального провадження.
За матеріалами 04141.com.ua

ВНАСЛІДОК ПОЖЕЖІ ЗАГИНУЛО ДВОЄ ДІТЕЙ
5 січня, близько 17:00, до Служби порятунку «101» від центру екстреної медицини надійшло повідомлення про те, що в с.Копище Олевського району сталася пожежа і постраждала дитина. Для з’ясування обставин загоряння на місце події виїхала оперативна група Олевського районного сектору Управління ДСНС у Житомирській області.

Як з’ясувалося, того вечора господар був на роботі, а його дружина пішла поратися по господарству та залишила на ліжку двох дітей. Тримісячна донька у цей час спала, а півторарічний хлопчик грався. За декілька хвилин жінка повернулася, однак, коли відкрила вхідні двері, то сильне задимлення не дало їй змоги потрапити в оселю. Перелякана мати покликала на допомогу сусідів, які самостійно загасили пожежу, не викликаючи підрозділи ДСНС.
У напівобгорілому ліжку були виявлені тіла двох дітей, яких врятувати уже не вдалося. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено ліжко та обвуглено стіни в кімнаті помешкання. Поруч із ліжком на місці події рятувальники помітили використані сірники.
Ймовірно, займання сталось через дитячі пустощі з вогнем. Остаточні обставини пожежі наразі встановлюють фахівці.
НА ПОЖЕЖІ ТРАВМУВАЛИСЯ ТА БУЛИ ГОСПІТАЛІЗОВАНІ ДО ЛІКАРНІ ДВІ ЖІНКИ
4 січня, о 22:40, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному дерев'яному житловому будинку в с.Гошів Овруцького району. Про це рятувальників сповістила власниця, яка відчула їдкий запах диму в оселі.
На місці події черговий караулу вогнеборців встановив, що всередині помешкання спостерігається сильне задимлення. Через пізній виклик рятувальників одна з кімнат уже вигоріла, ще дві — продовжували горіти. Власниця оселі разом із чоловіком змогли самостійно залишити дім. Вони ж і сповістили бійців ДСНС про те, що всередині ще знаходиться їхня сусідка. Вогнеборці увійшли у палаючу оселю, знайшли на ліжку та винесли на свіже повітря 44-річну жінку, яка на той момент спала. Обох жінок було госпіталізовано до Овруцької центральної районної лікарні у різних станах важкості. Чоловік власниці від допомоги медиків відмовився.
О 23:20 рятувальникам вдалося пожежу локалізувати та о 04:06 — ліквідувати. Тривалий час вогнеборці розбирали пошкоджені полум’ям конструкції та проливали їх водою, щоб запобігти повторному загорянню. Загалом вогнем знищено дві житлові кімнати будинку та пошкоджено окремі речі домашнього вжитку у ще одній.
Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало коротке замкнення в електромережі.
ВОГНЕБОРЦІ ЛІКВІДУВАЛИ ЗАГОРЯННЯ ДАХУ ПРИВАТНОЇ ОСЕЛІ
2 січня, о 23:03, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному житловому будинку на території Соколовського дачного масиву в Житомирському районі. Про це рятувальників сповістив власник оселі, який і виявив загоряння.
На місці події бійці ДСНС встановили, що вогнем частково охоплений дах будівлі на площі близько 20 кв.м. Рятувальники о 23:35 пожежу локалізували та о 00:55 — ліквідували. Загиблих і травмованих немає. Вогнем знищено 20 кв.м даху житлового будинку. До ліквідації загоряння залучалося 10 рятувальників та 2 одиниці пожежної техніки.
Попередня причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні димаря.
УДСНС України у Житомирській області