Міжконфесійний мир в Україні

На даний час не є таємницею той факт, що Росія веде гібридну війну проти України, здійснюючи при цьому всебічний тиск із метою зіпсувати імідж на міжнародній арені та внести смуту в її суспільне життя, викликавши хвилю міжнаціональної та міжрелігійної ненависті. В сьогоденні все частіше Росія через своїх агентів впливу намагається розхитати та порушити міжконфесійний мир в Україні. Спекулюючи релігійною тематикою, Росія вигадує різноманітні історії: ніби в Україні йде обмеження прав громадян на свободу віросповідання. Згідно з офіційною статистикою, в нашій державі діють релігійні організації 55 течій віросповідання. Питання напрошується саме собою: «Про яке обмеження може йти мова?!».
Втручання у внутрішні справи України продовжуються, тільки тепер використовуються релігійні почуття українців. Релігія була, є та буде важливою частиною життя людини, яка в багатьох аспектах визначає її поведінку, погляди та переконання. Проте, саме сьогодні релігія є інструментом, який Кремль використовує для проведення своєї діяльності, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Україні. Зараз явно проглядається бажання РФ розділити наше суспільство за релігійною ознакою, штучно цькуючи представників конфесій між собою.
В умовах чітко вираженої агресії з боку Росії єдиним способом розумного протистояння може стати єдність українського народу, дієвий спротив російським провокаторам, які прикладають максимум зусиль, щоб розхитати українське суспільство зсередини.
Міжконфесійний діалог в Україні повинен зберегтися, незважаючи на відчайдушні спроби його порушити російськими недоброзичливцями. Об’єднавшись, ми повинні слідувати ідеям миру, поважаючи всі релігійні течії. Адже саме толерантність є ключовим фактором єднання людей різних культур, віросповідань та традицій.
С.ДАНИЛЬЧУК