Врятували дитину від гвалтівника

Врятували дитину від гвалтівника

Новина про спробу згвалтування 9-річної дівчинки у святкові післяноворічні дні швидко облетіла місто, викликавши масове обурення новоград-волинців. Подія сталася 5 січня (подробиці читайте у «Криміналі»), а оперативно затримати злочинця вдалося завдяки новим місцевим героям, котрі прийшли на допомогу дитині. Рятівниками стали четверо небайдужих — Вадим Загривий, Богдан Осінський, Леонід Іванов та Сергій Шапран.
9 січня, як повідомляє сайт Головного Управління Нацполіції України, правоохоронці відзначили чоловіків за гуманний вчинок. Подяки та цінні подарунки вони отримали з рук керівника Управління превентивної діяльності ГУНП Олександра Ляховича та начальника Новоград-Волинського відділу поліції Юрія Кононенка.
— Ми працювали на даху приватного будинку і випадково побачили, як незнайомець вхопив дівчинку, котра йшла дорогою, та потягнув у хащі на пустирі, — розповів один із рятівників — Богдан Осінський. — Ми з хлопцями вирішили спуститися і перевірити, що відбувається.
Коли чоловіки вийшли на вулицю і стали наближатися до місця події, незнайомець, який на той момент повалив дитину на землю та однією рукою затис їй рот, помітив небезпеку та кинувся втікати. Молодика наздогнали та затримали, а згодом передали поліцейським, які прибули за викликом. Нині йому оголошено про підозру у вчиненні замаху на згвалтування
(ч.3 ст.15, ч.4 ст.152 ККУ) та взято під варту, — йдеться на сайті Нацполіції (www.npu.gov.ua).
— У кожного з нас є діти, і їх безпека не завжди залежить лише від батьків. Інколи, як у цьому випадку, небайдужість і відповідальність сторонніх людей врятувала від біди, — прокоментував подію керівник Управління превентивної діяльності ГУНП Олександр Ляхович.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК