Хроніка 3/2018

Хроніка 3/2018

БОЄЦЬ 30-Ї БРИГАДИ ПОКІНЧИВ ЖИТТЯ САМОГУБСТВОМ. БАТЬКИ СТВЕРДЖУЮТЬ, ЩО ЇХНЬОГО СИНА ВБИЛИ
12 січня у с.Берестівка Баранівського району поховали 20-річного бійця 30-ї бригади Андрія Власюка, який, нібито, вистрілив собі в голову з автомата у зоні АТО. Батьки стверджують, що їхнього сина вбили.


Про це йдеться у сюжеті ТСН від 14 січня. 20-річний боєць 30-ї бригади Андрій Власюк застрелився з автомата у зоні АТО, — стверджують військові чиновники. Однак у цю версію не вірять близькі померлого. Вони певні: вкоротити собі віку Андрій не міг, бо мав багато планів і ні з ким не конфліктував.
Оксана Власюк не може повірити, що її син мертвий. За її словами, востаннє вона розмовляла з ним після Різдва, 8 січня, о 13:00. Уже ввечері додому зателефонували командири і повідомили, що Андрій застрелився. «Подзвонили чоловікові і почали запитувати у нього, чи до вас сьогодні телефонував ваш син, чи він ні на що не скаржився, чи в нього не було ні з ким конфліктів? Він сказав, що ні. Йому сказали, що він застрелився», — розповіла жінка.
В армію Андрій Власюк пішов добровольцем до свого 20-річчя. Він одразу підписав контракт на три роки. Із березня 2017-го служив у 30-ій бригаді навідником. У листопаді опинився у зоні АТО. Рідним про це нічого не сказав, а вони були впевнені — син на Херсонщині. Рідні вважають, що Андрія вбили.
«Усе-таки його убрав снайпер. Його в зону АТО ніяк не могли забрать. По-перше, він не відслужив строкової служби півтора року. Навчання він не пройшов, і його вже відправили на бойові дії. Знімають відповідальність із себе», — додав родич загиблого Олександр.
Втім, стверджують військові, є свідки того, що Андрій Власюк сам вкоротив собі віку. «Зі слів присутніх, він прийшов із наряду, перезарядив автомат і зробив постріл. Людина, яка перебувала у наметі, відпочивала. Він був накритий ковдрою. Ковдру одразу відкинув і побачив, що він уже лежить на спині. Постріл був направлений в голову в обличчя», — стверджує Сергій Баль, заступник військового комісара Баранівського району.
Обставини інциденту має з’ясувати військова прокуратура. Рідні розпочали власне розслідування і відправили тіло бійця на повторну експертизу. «Ми не віримо. У нього голова вигнута всередину. Видно, що куля ззаду летіла», — поділився брат бійця. Батько загиблого Микола Власюк не хоче жодних грошей, а лише справедливості.
На прощання з бійцем прийшли сотні односельців і людей із навколишніх сіл. Попри версію самогубства, небіжчика відспівав священик. Андрія ховали без військових почестей на сільському кладовищі. Із частини, де служив хлопець, на прощання із ним ніхто не приїхав.
У ЧОЛОВІКА ВИЛУЧИЛИ ЗАХОВАНИЙ ЗА РЕМЕНЕМ НІЖ
14 січня поліцейськими Новоград-Волинського ВП, в ході перевірки про можливу наявність зброї по вулиці Героїв Майдану у місті Новограді-Волинському, був зупинений місцевий мешканець.
Під час огляду вказаної особи інформація підтвердилася. У нього ззаду за ременем одягу виявлено предмет. Як пояснив чоловік, вказаний предмет він носив із метою самозахисту.
За вказаним фактом розпочате кримінальне провадження за ст.263 ч.2 КК України. У ході проведення експертизи буде визначено, чи являється вилучений предмет холодною зброєю.
У ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ МІЖ СЕЛАМИ ВИЯВИЛИ ТІЛО ЗАМЕРЗЛОГО ЧОЛОВІКА
В області зафіксовано першу в цьому році смерть від холоду.
Так, 9 січня внаслідок загального переохолодження тіла загинув 31-річний мешканець с.Кропивня Хорошівського району.
«Бездиханне тіло чоловіка, який лежав на узбіччі дороги між селами Луковець та Кропивня, випадково побачив перехожий, про що й повідомив правоохоронців. За висновками проведеної судмедекспертизи, людина загинула через переохолодження тіла», — поінформували в райдержадміністрації.
ЗА НЕВЧАСНЕ ПОДАННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ КОЛИШНЬОГО ПРАЦІВНИКА ПОЛІЦІЇ ПРИТЯГНУЛИ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
Згідно з повідомленням на офіційному сайті прокуратури Житомирської області, за участі Новоград-Волинської місцевої прокуратури судом розглянуто справу про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.172-6 КУпАП (Несвоєчасне подання декларації без поважних причин), вчинене колишнім інспектором сектору реагування патрульної поліції Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП в Житомирській області.
Постановою Новоград-Волинського районного суду колишнього поліцейського визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та накладено штраф у розмірі 850 грн.
Йдеться про те, що звільнена поліцейська, у порушення вимог ст.45 Закону України «Про запобігання корупції», подала електронну декларацію про майнові статки після звільнення лише 24.10.2017, тоді як граничний строк на її подання закінчився ще 17.07.2017 року.
У РАЙОНІ ОБІКРАЛИ ПЕНСІОНЕРА
11 січня до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшла заява від мешканця с.Вершниця Новоград-Волинського району, пенсіонера, про те, що в період часу з 12 год. 07.01.2018 року по 13 год. 08.01.2018 року, невідома особа через вікно проникла до приміщення літньої кухні, розташованої в с. Вершниця, звідки викрала електричний нождак вартістю 1000 грн.
У ході оперативно-розшукових заходів працівники кримінальної поліції встановили, що крадіжку вчинив місцевий мешканець, який у скоєному зізнався.
НА РИНКУ У НОВОГРАДІ ЗАТРИМАНО ПРОДАВЦЯ РИБОЛОВНИХ СІТОК
5 січня на ринку в місті Новограді-Волинському рибоохоронний патруль затримав чоловіка, який здійснював продаж восьми сіток, загальною довжиною 220 метрів.
На правопорушника складено адміністративний протокол за збут заборонених знарядь лову (ст.85-1 КУпАП).
Житомирський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись законодавства у сфері охорони біоресурсів (риби). У разі виявлення порушень Правил рибальства чи незаконного збуту риби, продажу заборонених знарядь лову, прохання повідомляти на телефон «гарячої» лінії патруля: (0412) 24-57-81, (067) 414-60-74 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.
За матеріалами 04141.com.ua

У БЕРДИЧЕВІ ЗАТРИМАНО ЗАСТУПНИКА КЕРІВНИКА ЗАЛІЗНИЧНОЇ СТАНЦІЇ ПІД ЧАС ОДЕРЖАННЯ 20 ТИС. ГРН. ХАБАРА
Прокуратура Житомирської області забезпечує процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою залізничної станції.
У п’ятницю, 12 січня, зазначеній особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1. ст.14, ч.3 ст.368 КК України.
Також цього ж дня, за клопотанням, погодженим із прокуратурою області, ухвалою Корольовського районного суду м.Житомир підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту у нічний час із застосуванням електронного засобу контролю.
11 січня прокуратура області, спільно із працівниками регіональних Управління Служби безпеки України, Управління захисту економіки та Головного управління Нацполіції, затримали заступника начальника залізничної станції Бердичів-Житомирський Козятинської дирек­ції залізничних перевезень ДП «Південно-Західна залізниця» під час одержання неправомірної вигоди на суму 20 тис. грн. від підлеглого працівника.
Наразі у кримінальному провад­женні триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області. Хід розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.
Злочини такої категорії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ВОГНЕБОРЦІ ВРЯТУВАЛИ ВІД ЗНИЩЕННЯ ПОЛУМ’ЯМ ДІМ
10 січня, о 01:39, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному дерев’яному житловому будинку в с.Стара Олександрівка Пулинського району. Про це рятувальників сповістили сусіди, які побачили дим, що виходив із-під даху оселі.
Силами бійців ДСНС о 02:20 пожежу локалізовано та о 05:30 — ліквідовано. Крім того, їм вдалося недопустити перекидання вогню на господарську будівлю, що знаходилася в декількох метрах від осередку займання. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь встиг пошкодити 40 кв. м даху та 60 кв. м перекриття будинку.
Попередньо встановлено, що причиною пожежі могло стати порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.
УДСНС України у Житомирській області