Освітянські зустрічі

Освітянські зустрічі

11 січня Новоград-Волинський гостинно зустрічав делегацію освітян Тетерівської об’єднаної територіальної громади Житомирського району. Серед гостей були присутні начальник відділу освіти Тетерівської ОТГ В.В.Весельський, методисти та педагоги закладів освіти територіальної громади.
Робоча програма візиту була насиченою. У супроводі заступника начальника управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради А.О.Табакової та методиста інформаційно-методичного центру Н.М.Марченко гості відвідали Новоград-Волинський колегіум — сучасний та успішний заклад освіти нашого міста. Спілкуючись із директором колегіуму
К.Д.Седлецькою та учителями, які є членами Всеукраїнського пілотного проекту з питань упровадження «НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ», гості дали високу оцінку цьогорічній копіткій роботі наших учителів-експериментаторів.
Після колегіуму делегація завітала до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5, де гостей своєю креативністю вразила директор закладу Л.А.Капчинська. Презентуючи гостям участь школи в різноманітних соціальних проектах, Лариса Антонівна переконала у важливості питання розвитку громадянської та екологічної свідомості учнів. При відвідуванні унікального для нашого міста екологічного парку, що розташований на території закладу, було зроблено традиційні світлини «На містку».
Гостюючи у школі-родині №2, освітяни Тетерівської ОТГ ознайомилися з чудовими традиціями співпраці педагогів із батьками у реалізації спільної мети — вихованні гідного молодого покоління. Надзвичайно сподобались гостям неповторні «фішки» цього закладу: символи школи, родинні куточки, оригінальні самобутні традиції тощо. Усе це яскраво презентувала педагогам-гостям директор школи Л.Г.Гарбовська.
Під час відвідин закладів освіти відбулася також і екскурсія до культурно-просвітницького і туристичного осередку міста — Літературно-меморіального музею Лесі Українки.
Залишаючи місто, тетерівські педагоги висловили слова вдячності управлінню освіти і науки Новоград-Волинської міської ради за теплий прийом, чудову можливість поспілкуватися з творчими, відкритими та щирими колегами. Гості наголосили, що такі обміни дуже корисні для професійного розвитку педагогів, адже це спонукає до нових проектів та учительських здобутків.
Н.МАРЧЕНКО, методист інформаційно-методичного центру