Держенергонагляд інформує

До інспекції Держенергонагляду у Житомирській області постійно звертаються споживачі електричної та теплової енергії за наданням роз’яснень та скаргами з питань, які входять до компетенції інспекції.
Разом із тим велика кількість споживачів не знає про існування інспекції та можливість звернутись до неї зi своїми проблемами.
Працівники нашої інспекції — фахівці високого рівня з багаторічним досвідом роботи в енергетичній сфері. За вашим зверненням, вони на безоплатній основі, можуть взяти участь у наступному:

  1. Обстеженнях із виявлення відхилень температурних режимів постачання теплової енергії;

  2. Розслідуванні причин i наслідків аварії i пожеж на енергетичних установках суб’єктів електроенергетики та об’єктів у сфері теплопостачання, а також на енергетичних установках споживачів енергії, які призвели до порушення режимів роботи інших споживачів електричної енергії, суб’єкті електроенергетики або суб’єктів відносин у cфері теплопостачання;

  3. Розгляді звернень, скарг громадян із будь-яких питань щодо електрозабезпечення та теплозабезпечення;

  4. Наданні роз’яснень споживачам із питань, які належать до компетенції Держенергонагляду, щодо електрозабезпечення та теплозабезпечення, у тому числі — тим, які мають намір підключитися до мереж енергопостачальника, щодо правильності вибору потужності та плати за приєднання та інших;

  5. Перевірках, оглядах, моніторингах технічного стану енергогосподарств суб’єктів господарювання на відповідність:



  • технічного стану та організації експлуатації електроустановок i мереж, теплових установок i мереж вимогам Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів та інших нормативно-технічних документів із питань електрозабезпечення та теплозабезпечення;

  • виконання заходів із підготовки електрообладнання до роботи в грозовий період, під час повені та надзвичайних ситуацій;

  • дотримання режимів споживання (постачання) електричної енергії та потужності тощо.


У ситуації, що склалася в Україні, кожен споживач електричної i теплової енергії має піклуватися про економне, енергоефективне використання енергоносіїв. Разом із тим, враховуючи, що ціни на енергоносії постійно зростають, споживачі електричної i теплової енергії мають право вимагати від енергопостачальних, теплопостачальних організацій безпечного, надійного та сталого постачання цих носіїв.
З ycix цих питань ви можете отримати допомогу, звернувшись до інспекції Держенергонагляду у Житомирській області, яка знаходиться за адресою: вул.Старовільська, 2, м.Житомир, 10003 (можна звертатися електронною поштою: zhitm@den-centre.energy.gov.ua).
Kpiм того, структурні підрозділи інспекції розташовані в місті Новограді-Волинському за адресою: 11702, м.Новоград-Волинський, вул.Шевченка, 51, кв. 2.
Bci підрозділи інспекції працюють із 8:00 до 17:00, з обідньою перервою з 12:00 до 12:45, крім суботи i неділі. За необхідності, інспектори виїжджають до будь-яких населених пунктів області.
Держенергонагляд