Виїзна нарада щодо будівництва хірургічного корпусу Новоград-Волинського міськрайТМО

Виїзна нарада щодо будівництва хірургічного корпусу Новоград-Волинського міськрайТМО

11 січня за участі міського голови Віктора Весельського, секретаря міської ради Олени Пономаренко, першого заступника міського голови Сергія Колотова, заступника міського голови — начальника фінансового управління міської ради Ірини Ящук, начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Любомира Дутчака, головного лікаря міськрайТМО Василя Бориса, заступника головного лікаря міськрайТМО Миколи Руденка, а також депутата обласної ради Степана Нусбаума, голів постійних комісій, депутатських фракцій міської ради та представника підрядника (товариство з додатковою відповідальністю «Довірче товариство Перша Волинська фінансово-будівельна компанія «Траст — Інвест-Буд») Василя Хомяка відбулась виїзна нарада щодо будівництва хірургічного корпусу Новоград-Волинського міськрайТМО.
Учасники наради оглянули обсяг виконаних будівельних робіт у 2017 році та обговорили питання щодо планування продовження будівництва та пошуку джерел його фінансування.
Як зазначив очільник міста Віктор Весельський, питання фінансування робіт із продовження будівництва хірургічного корпусу міськрайТМО у поточному році, як одне з основних, планується на розгляд чергового засідання 20-ї сесії міської ради сьомого скликання, яке відбудеться 15 лютого. А також висловив подяку всім, хто долучився та підтримав реалізацію проекту у 2017 році. Зокрема, керівництву області в особі голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича та голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми, депутатам обласної ради Степану Нусбауму, Олександру Ющенку та Віктору Мельнику, депутатам міської ради від фракції Народної Партії, «Укропу», «Самопомочі» й Опозиційного блоку, депутатському корпусу міської ради, а також генеральному підряднику, який наприкінці 2017 року працював майже цілодобово та освоїв передбачені на об’єкт кошти.
Так, у минулому році на будівництво хірургічного корпусу Новоград-Волинського міськрайТМО було виділено 8 млн. 640 тис. грн., а саме: з обласного бюджету — 5 млн. грн., депутатські кошти з області — 600 тис. грн., депутатські кошти з міста — 1 млн. 40 тис. грн., із міського бюджету — 2 млн. грн. Впродовж року на об’єкті було освоєно 8639999,60 грн.
У поточному році, в першу чергу, місто розраховує на фінансову підтримку з Державного фонду регіонального розвитку, відповідно до якої у рамках співфінансування кошти будуть виділені і з міського бюджету, а також — на подальшу підтримку депутатських коштів з області та депутатських коштів із міста.
Учасники наради зійшлися на думці, що особливо актуально питання продовження будівництва хірургічного корпусу постає у ході реформування галузі охорони здоров’я, зокрема, створення госпітальних округів. Так, Новоград-Волинський госпітальний округ має обслуговувати не лише населення міста Новограда-Волинського, але й мешканців Новоград-Волинського, Ємільчинського та Баранівського районів. Тож, важливо, щоб до фінансування стратегічного об’єкту долучалися і навколишні громади.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради