Автобус врізався у лісовоз: дві колоди протаранили лобове скло

Автобус врізався у лісовоз: дві колоди протаранили лобове скло

16 січня на автодорозі «Київ-Чоп» у Новоград-Волинському районі сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автобуса та лісовоза із причепом. Водій першого транспортного засобу не впорався із керуванням та зіткнувся з причепом вантажівки, що рухалася попереду. У результаті до лікарні було доставлено 6 пасажирів автобуса. Розпочато кримінальне провадження. Про це повідомляє Головне управління Нацполіції Житомирщини.
Дорожньо-транспортна пригода сталася близько 17:50, на 235-му км автодороги «Київ — Чоп», поблизу с.Анета Новоград-Волинського району.
«За попередньою інформацією, 34-річний водій автобуса «Setra», рухаючись у напрямку Житомира, не впорався з керуванням транспортним засобом та здійснив зіткнення із причепом лісовоза «ЗіЛ» під керуванням 43-річного місцевого жителя, що рухався попереду у попутному напрямі. У результаті з вантажівки на проїжджу частину розсипались колоди, дві з них протаранили лобове скло автобуса та потрапили углиб салону.
В автобусі на момент ДТП знаходилося 38 пасажирів. Каретами «швидкої» 6 постраждалих було доставлено до Новоград-Волинської лікарні для надання медичної допомоги. У більшості діагностовано забої, садна, різані рани та інші травми і призначено амбулаторне лікування. 56-річну жінку, жительку Тернопільщини, було госпіталізовано з попереднім діагнозом: струс головного мозку, закрита черепно-мозкова травма, контузія лівого ока. Потерпілі — жителі Івано-Франківської, Тернопільської та Рівненської областей», — інформує поліція.
На місці події працювала слідчо-оперативна група Новоград-Волинського відділу поліції та Головного управління Нацполіції в області.
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування всіх обставин події.
Як додатково вдалося з’ясувати «Звягелю», враховуючи характер ДТП, на виклик прибуло одразу чотири машини «швидкої». Відверто кажучи, пасажирам автобуса дуже пощастило: лише двоє постраждалих залишилися на стаціонарному лікуванні у травматологічному відділенні міськрайТМО.
Підготував Олег БРЮХАНОВ