Пожежу в «Епіцентрі» гасили майже п’ять годин

Пожежу в «Епіцентрі» гасили майже п’ять годин

\"ПожежуНедільного ранку, 21 січня, новоградців сколихнула новина: горить магазин будівельних матеріалів «Епіцентр», що по вулиці Вокзальній.
«21 січня, о 04:44, до Служби порятунку «101» м.Новоград-Волинський надійшло повідомлення про пожежу в металевій прибудові до магазину будівельних матеріалів, що поширилася на саму будівлю магазину. Про це рятувальників сповістив охоронник, який побачив зранку дим із-під даху.
По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику з’ясувалося, що дах металевої прибудови, де знаходилася котельня, вже згорів та впав, а полум’я перекинулося на суміжну цегляну будівлю (загальна площа об’єкта 500 кв. м). Вогонь охопив 200 кв. м торговельного залу, де знаходилися будматеріали. Оцінивши обстановку, начальник караулу прийняв рішення про залучення додаткових сил та засобів для гасіння пожежі», — інформують із цього приводу в управлінні ДСНС України у Житомирській області.
Вогонь був настільки сильним, що додаткових заходів безпеки довелося вжити навіть на залізничній станції. Як розповіли «Звягелю» очевидці, від деяких станційних об’єктів було відімкнене електропостачання. До того ж, состав із цистернами, в яких містилося пальне, довелося переставити із четвертої на сьому колію, оскільки жарини й гарячі уламки, що розліталися з місця пожежі, загрожували впасти на вагони.
\"Пожежу \"Пожежу
«Силами бійців ДСНС о 05:30 пожежу локалізовано, а о 09:10 — ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити 500 кв. м даху та перекриття будівлі, а також будматеріали», — йдеться в офіційному повідомленні рятувальників.
Наразі вони не називають причину пожежі. Традиційно для таких випадків у повідомленні вказано, що «причину загоряння встановлюють фахівці». Втім, із неофіційних джерел поширилася інформація, що осередком пожежі став твердопаливний котел, який обігрівав приміщення магазину.
До ліквідації пожежі залучалися 8 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки. Крім цього, протягом усього часу ліквідації надзвичайної ситуації поблизу чергували поліцейські патрулі, які перекрили для проїзду частину вулиці Вокзальної, та не дозволяли «зівакам» наближатися до небезпечної зони.
Підготував Олег БРЮХАНОВ