Хроніка 5/2018

Хроніка 5/2018

ПОМЕРЛО НЕМОВЛЯ: ЛІКАРІ ЗАПЕВНЯЮТЬ, ЩО ТРАПИВСЯ НЕЩАСНИЙ ВИПАДОК
Цими днями містом поширилася новина про смерть немовляти. Трагедія сталася 29 січня. Спочатку з’явилася інформація, що причиною смерті 9-місячного хлопчика міг стати набряк легень: напередодні дитина хворіла на бронхіт і проходила лікування у дитячому відділенні міської лікарні.
Втім, висновок судово-медичного експерта: смерть немовляти настала внаслідок обтураційної асфіксії. Іншими словами — через перекриття дихальних шляхів блювотними масами. Про це «Звягелю» повідомила головний лікар комунального закладу ЦПМСД м.Новоград-Волинський Інна Вошко.
«Мав місце нещасний випадок. Бронхіт, яким хворіла дитина до цього, не мав до смерті ніякого відношення», — додала Інна Василівна.
Олег БРЮХАНОВ

НА ВІЙСЬКОВОМУ ПОЛІГОНІ ПОЦУПИЛИ РЕЙКИ
У ніч із 27 на 28 січня невстановлена особа з території військового полігону, розташованого у с.Олександрівка Новоград-Волинського району, таємно викрала чотири металеві рейки по 8 метрів кожна. Вага однієї становить 118 кг.
Про крадіжку військового майна поліцію сповістило керівництво полігону. Під час проведення початкових слідчих дій було встанолено особу крадія. Ним виявився мешканець с.Наталівка Новоград-Волинського району. Вказані металеві рейки вилучені у його на подвір’ї.
«ЗА ПОРЯТУНОК ЗАТРИМАНОГО СИНА» ПЕНСІОНЕРКА ВІДДАЛА 14 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ
24 січня до Баранівського відділення поліції Новоград-Волинського відділу поліції звернулася 79-річна мешканка району із заявою про шахрайство. Як розповіла пенсіонерка поліцейським, напередодні на її стаціонарний телефон подзвонив невідомий чоловік, який назвався поліцейським. Після того незнайомець повідомив, що син бабусі затриманий правоохоронцями за вчинення злочину і знаходиться у поліцейському відділку у Житомирі.
Така звістка неабияк схвилювала літню жінку, і наступну інформацію про «фінансове залагодження питання» вона сприйняла, швидше, як настанову, яку й поспішила виконати, аби врятувати рідну людину з халепи. Про те, що можна було б і зателефонувати синові, спохвату не зметикувала. Натомість через найближче банківське відділення перерахувала на названий незнайомцем рахунок усі грошові заощадження — 14 тисяч гривень. І лише згодом насмілилася дізнатися про синову долю у нього самого. Звісно, чоловік про власні «кримінальні перипетії» навіть і не здогадувався.
За вказаним фактом розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) ККУ.
За матеріалами 04141.com.ua

БІЙЦІ ДСНС ДЕБЛОКУВАЛИ ДВОХ ЗАГИБЛИХ ІЗ ПОНІВЕЧЕНОЇ ІНОМАРКИ
30 січня, о 07:04, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що поблизу с.Іванівка Житомирського району сталася дорожньо-транспортна пригода і необхідна допомога в деблокуванні постраждалих.

По прибуттю чергового караулу рятувальників з’ясувалося, що внаслідок пригоди, легковий автомобіль «Skoda» в’їхав у відбійник. Внаслідок зіткнення травми, несумісні з життям, отримали водій та пасажирка, яка сиділа за його спиною. Ще двоє пасажирів самотужки залишили авто. Від госпіталізації до лікарні вони відмовились.
За допомогою бензоріза та гідравлічних ножиць бійці ДСНС вивільнили водія, тіло якого наскрізь прошив відбійник. Також вони деблокували загиблу пасажирку, якій затисло ноги переднім сидінням. Усі обставини надзвичайної події продовжують з’ясовувати фахівці.
УДСНС України у Житомирській області

ВОГНЕБОРЦІ ЛІКВІДУВАЛИ ПОЖЕЖУ В СМТ.ХОРОШІВ
24 січня, о 17:54, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в смт. Хорошів. Про це рятувальників сповістили сусіди, які помітили полум’я з оселі. Власників житла на момент загоряння вдома не було.
По прибуттю чергового караулу вогнеборців полум’я вже охопило дах помешкання на загальній площі 50 кв.м. Також було помітно горіння у житлових кімнатах. Такому поширенню вогню послугував пізній виклик вогнеборців. Оцінивши обстановку, начальник караулу прийняв рішення про залучення для гасіння пожежі додаткових сил та засобів для підвозу води.
Силами бійців ДСНС о 18:50 пожежу локалізовано, а о 21:00 — ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події, загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити покрівлю та домашнє майно в оселі. Проте рятувальникам вдалося запобігти перекиданню полум’я на господарську будівлю, розташовану в 3 м від осередку займання.
Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало неправильне влаштування пічного опалення.
УДСНС України у Житомирській області

СУДИТИМУТЬ ПОСТАЧАЛЬНИКА НЕЯКІСНОГО ПРОДУКТУ ДО ДИТЯЧИХ САДКІВ
Прокуратурою Житомирської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом заволодіння директором підприємства м.Житомир, шляхом зловживання службовим становищем, бюджетними коштами Бердичівської міськради у розмірі понад 140 тисяч гривень.
Директор підприємства протягом лютого-червня 2017 року організував та здійснював постачання до дитячих садків області фальсифікованого неякісного продукту під виглядом вершкового масла. Зловмисника викрито та припинено його незаконну діяльність.
У ході досудового розслідування, яке проводило Управління СБУ в області, з метою забезпечення відшкодування шкоди, завданої територіальній громаді Бердичева, накладено арешт на квартиру директора та транспортні засоби підприємства.
Також за клопотанням, погодженим прокурором, слідчим суддею Корольовського районного суду м.Житомир постановлено ухвалу про знищення понад 4,5 тонни неякісного продукту, який постачали під видом вершкового масла.
У п’ятницю, 26 січня, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.2 ст.191 КК України направлено до Богунського районного суду м.Житомир для розгляду по суті.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання: обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ЧЕРЕЗ ПОТЕПЛІННЯ ПІДВИЩУЄТЬСЯ РІВЕНЬ НЕБЕЗПЕКИ НА КРИЗІ
За прогнозами синоптиків, найближчі дні будуть не особливо прохолодними та без морозних ночей. Стовпчики термометрів вдень триматимуться вище нуля. За подібних погодних умов крига на водоймах країни почне швидше танути. Зверніть увагу! Якщо температура вище 0 градусів тримається більше трьох днів, то міцність льоду знижується на 25%. Крига стає крихкою, хоча товщина ще й зберігається. Тепер — ні кроку на лід!
Упродовж 2017 року на замерзлих водоймах Житомирщини загинула 1 людина. На щастя, на початку цієї зими в області фіксувались, переважно, випадки порятунку потопаючих людей на воді. Зокрема, у смт.Народичі бійці ДСНС врятували 46-річного рибалку. В смт.Миропіль Романівського району підняли з крижаної водойми 78-річного дідуся, який переходив через річку і провалився. А в Коростишеві рятувальникам вдалося вберегти життя 9-річній школярці, яка вирішила скоротити шлях додому через водойму.
УДСНС України у Житомирській області

СТЕРЕЖІТЬСЯ ШАХРАЇВ!
Поліція Новограда-Волинського вкотре закликає громадян недовіряти незнайомим абонентам, у чому б вони не переконували, а напряму звертатися до найближчого відділення поліції або телефонувати за номерами: 102, (04141) 5-22-25, (063) 650-69-64.
Поліція радить дотримуватися наступних правил:
— після заяви, нібито, вашої близької людини про те, що сталося нещастя, скажіть, що зараз передзвоните їй самі. Перевірте, чи дійсно той, хто дзвонить, є тим, за кого себе видає. Або ж зателефонуйте до когось із оточення вашого родича, який, нібито, потрапив у халепу (дружині, брату, сестрі, товаришу або колезі);
— якщо вам дзвонить людина, яка називає себе поліцейським, то зателефонуйте самі у поліцію. Уточніть, в якому саме відділі чи відділенні знаходиться ваш родич, і одразу ж зателефонуйте хоч би за номером: «102»;
— так чи інакше, але перервіть розмову з невідомим абонентом, аби зібратися з думками, приборкати емоції, спробувати розсудити логічно і холоднокровно.
Не дозволяйте шахраям обвести себе навколо пальця. Пам’ятайте, що ви повинні завжди і в усьому бути більш, ніж уважними, щоб не стати жертвою чергової кримінальної історії.
Ю.КОНОНЕНКО, начальник ВП, полковник поліції