МІЙ — НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНИЙ КОЛЕДЖ!

Чи задумувались Ви вже про своє майбутнє та майбутнє своїх дітей? Сьогодні, у час швидкого розвитку науково-технічного прогресу, зростання ролі фахівця у суспільстві та сучасній економічній кризі, саме час подумати, куди відправити свою дитину навчатися!
У свій час питання мого майбутнього турбувало і всю мою родину: куди піти, де дізнатися про навчальні заклади, яку спеціальність обрати, які вимоги до абітурієнта та багато-багато інших питань. Батьки ще з п’ятого класу допитувалися у мене, ким же я мрію бути, та чули лише одну відповідь — хочу бути юристом!
Коли я навчалася у дев’ятому класі, це питання вже постало дуже гостро, і тому на сімейній нараді було вирішено — мрії мають збуватися! І за це я дуже вдячна своїм батькам, адже мрії, що збуваються, роблять людину щасливішою, а отже кращим і світлішим стає навколишній світ і люди, які живуть поряд! Тому я почала пошук закладів, де б я змогла отримати відповідну освіту та набула теоретичних і практичних навиків. Проте ці питання вирішилися самі собою, адже у нашому місті відкрився Новоград-Волинський економіко-гуманітарний коледж (який працює на освітянській ниві вже майже 12 років!) з двома відділеннями — правознавства та фінансів — під керівництвом вмілого та досвідченого директора — М.Є. Паламарчука. Це був той шанс, про який я мріяла, адже моя сім’я не могла собі дозволити оплачувати дороге навчання у вищих навчальних закладах України, до того ж навчання в іншому місті тягло за собою додаткові витрати і на прожиття, і на житло.
Тому хочу поділитися з вами корисною інформацією з цього приводу. Першим кроком до мого майбутнього стали підготовчі курси в коледжі, де за короткий час можна було повторити та дізнатися багато нового з історії України, української мови. На сьогодні ця проблема вирішується набагато легше — абітурієнти можуть взяти участь у олімпіадах, які проводять викладачі коледжу, і за їх результатами отримати запрошення на співбесіду, або ж безпосередньо прибути до коледжу та здати вступні іспити. Адже сьогодні коледж пропонує вже не лише спеціальності «Правознавство» та «Фінанси і кредит», а ще й «Фізичне виховання», «Маркетингова діяльність», по закінченню яких можна працювати на посадах: бухгалтера, здійснювати контроль і ревізію, працювати в банках; юрисконсультом, помічником нотаріуса, адвоката, зав. відділом кадрів, вчителем фізичного виховання, керівником спортивних секцій та ін.
До того ж, сьогодні наш заклад може запропонувати вам ще й можливість отримати робітничу кваліфікацію з таких професій, як:

  • бармен;

  • касир (в банку);

  • оператор комп’ютерного набору;

  • секретар керівника (підприємства, організації, установи).


І ось почала збуватися моя мрія — я вступила до коледжу на відділення «Правознавство». Тут навчалися діти з нашого міста і з інших районів і областей, яким, як і сьогодні, забезпечувався гуртожиток. Тут я провела чотири найяскравіші, найнезабутніші, найцікавіші роки свого життя. По закінченню коледжу я отримала диплом державного зразка — молодшого спеціаліста-юриста. Після закінчення навчання почала працювати інспектором відділу кадрів (виконуючи при цьому ще й обов’язки юрисконсульта) у місцевій установі. І в той же час продовжувала отримувати вищу освіту заочно у ВНЗ ІV рівня акредитації, до якого, до речі, я вступила без вступних іспитів, адже коледж має угоди з багатьма ВНЗ різних форм власності, що дає можливість вступити до них без вступних іспитів (адже коледж має угоди з багатьма ВНЗ різних форм власності). Зокрема, це: Київська академія праці і соціальних відносин, Харківська юридична академія ім.Я.Мудрого, Житомирський Державний технологічний університет, Переяслав-Хмельницький педагогічний університет, Ірпінська податкова академія та ін.
Після закінчення академії я повернулася до свого рідного коледжу у ролі викладача, щоб поділитися своїми знаннями та досвідом із вчорашніми учнями, котрі сьогодні носять горде звання — студенти. Тут я працюю вже п’ять років, і пишаюсь з того, що я — з першого випуску цього закладу. Всі мої одногрупники працюють сьогодні як у нашому місті, так і у багатьох містах і районах України на посадах юрисконсультів у приватних та державних підприємствах і установах, державних виконавців, помічників судді, секретарів судового засідання, секретарів суду, слідчими, дізнавачами, спеціалістами відділів РАЦСу.
Випускників інших відділень можна зустріти в органах влади, банках, підприємствах і організаціях, школах міста і району. Всі бажаючі продовжують навчання в різних навчальних закладах України, створили сім’ї, виховують власних дітей, отримавши гарний старт у нашому закладі.
На сьогодні коледж пропонує до послуг студентів: студентське кафе, 4 комп’ютерних лабораторії з безкоштовним виходом в Internet, спортивний комплекс, просторі та оснащені навчально-методичним забезпеченням кабінети, прекрасну бібліотеку з електронним поповненням новими нормативними і методичними матеріалами, висококваліфікований викладацький склад та, звичайно, чудовий та дружній студентський колектив, який має своє самоврядування та право голосу на педрадах. Навчання відбувається на основі особистісно-зорієнтованого навчання із використанням інтерактивних технологій (мультимедія, комп’ютери, графопроектори та ін.) за модульно-рейтинговою системою.
Тож, шановні батьки та випускники 9 та 11 класів, подбайте про своє майбутнє сьогодні! Ласкаво запрошую вас відвідати наш заклад на День відкритих дверей, що відбудеться 14 березня 2009 року, об 11.00, за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Ушакова, 44, довідки за тел. 8(04141) 5-24-26, 2-05-63, 5-63-24.
С.ВОЛКОВА, викладач НВЕГК