Високий рівень волейболу — на кубку Сидорчука

Високий рівень волейболу — на кубку Сидорчука

\"Високий27 січня у спортивному залі ДЮСШ Новоград-Волинської міської ради відбувся традиційний відкритий районний турнір із волейболу серед чоловіків, присвячений Герою Соціалістичної Праці, Заслуженому працівнику сільського господарства України, Кавалеру трьох орденів «За заслуги», керівнику із понад 40-річним стажем Токарівського сільськогосподарського підприємства «Граніт» Степану Гавриловичу Сидорчуку.
До змагань були запрошені кращі волейбольні команди Житомирської області: ВК «Житичі» (м.Житомир, грають у першій лізі чемпіонату України), ВК «Біоресурс» (м.Житомир), ВК «Золотий нектар» (с.Великий Молодьків, Новоград-Волинський район), «ДП Новоград-Волинське ДЛМГ», команда із м.Корець та ВК «ХАЕС-НАЕК» (м.Нетішин, грають у вищій лізі чемпіонату України з волейболу).
\"ВисокийУ турнірі взяли участь 4 команди. З поважних причин не прибули спортсмени з м.Корець та ВК «Біоресурс».
На відкритті волейбольного турніру з вітальними словами до учасників звернулися: начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, Заслужений працівник сільського господарства України В.О.Ткачук та завідувач сектору сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації В.І.Дейнека.
Після жеребкування, яке провели засновники турніру В.В.Стародуб та В.М.Корнєєв, розпочалися змагання. Грали за коловою системою. У першій грі зустрілися спортсмени з Нетішина та ДЛМГ. Переможець визначився у третій додатковій партії. Ним став наш лісгосп.
У другій зустрічі «Житичі» легко (2:0) переграли «Золотий нектар».
У третьому матчі гравці першої ліги чемпіонату України з рахунком 2:0 виявилися сильнішими за учасників вищої ліги чемпіонату України — команду з Нетішина.
Четверта гра — дербі. Більш титуловані і досвідчені лісівники перемагають спортсменів із Великого Молодькова.
У останніх двох зустрічах вирішувалося питання розподілу призових місць. За третє місце грали «Золотий Нектар» та «ХАЕС-НАЕК». У цікавій грі з рахунком 2:1 перемогли гості з Нетішина.
\"ВисокийФінал був вдалий та захоплюючий. У першій партії з рахунком 25:18 перемагають «Житичі». Друга — за нашими лісівниками (25:22). У третій партії тренер учасників чемпіонату України знайшов оптимальний склад (а вибирати було з кого) і гості досягли перемоги.
В.О.Ткачук у ході церемонії нагородження відзначив: «Я насолоджувався майстерністю учасників турніру. І, взагалі, вперше «на живу» побачив хороший рівень волейболу».
Дочка Степана Гавриловича — Валентина Степанівна Титяневич — передала привіт і побажання від «винуватця турніру» та вручила переможцям і призерам грошові винагороди. Крім того, переможець турніру отримав кубок. А засновники волейбольного турніру — торт. Завідувач сектору сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації В.І.Дейнека вручив грамоти районної державної адміністрації.
Організатори турніру вдячні за кваліфіковане суддівство Дмитру Пісоцькому, Василю Горбовському, Володимиру Музичуку, а директору ДЮСШ Новоград-Волинської міської ради Віктору Борисюку — за надання приміщення та підготовку волейбольного майданчика. Ну, а Степану Гавриловичу бажаємо довгих років життя.
П.ПОДКАУРА, головний спеціаліст сектору сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації