Продовжуючи традицію: школярі району відвідали підприємства в рамках навчально-ознайомчих екскурсій

Продовжуючи традицію: школярі району відвідали підприємства в рамках навчально-ознайомчих екскурсій

\"ПродовжуючиЗа ініціативи голови районної ради Дмитра Рудницького, започатковано змістовний екскурсійний проект для учнів сільських шкіл. Він дає змогу школярам ознайомитись із процесом виробництва, з різноманітністю професій, дізнатись про умови праці та рівень заробітної плати, що пропонують сьогодні керівники. Метою проекту є інформаційна підтримка старшокласників перед прийняттям важливого у їх житті рішення — вибору професії.
Цього разу учні 9 та 11 класів Наталівської та Пилиповицької шкіл відвідали ТОВ «Церсаніт-Інвест» та ТОВ «FAKRO».
Цікавим доповненням екскурсійної програми було знайомство молоді із проектом районної ради «Програма підтримки ініціатив молоді щодо реалізації проектів розвитку територіальних громад району», яку представив голова районної ради Дмитро Рудницький. Дана програма розроблена безпосередньо очільником районної ради та затверджена депутатами ради, і дає можливість ініціативній молоді, котра проживає в сільській місцевості, вдосконалювати власні громади. Умовою для реалізації ідей є, найголовніше, бажання змінювати та розвивати рідне село. Наступним кроком — розроблення детального плану реалізації проекту із фінансовими розрахунками вартості проекту. Роботи подаються до районної ради, де визначатиметься переможець.
\"Продовжуючи \"Продовжуючи
Голова районної ради висловлює щиру вдячність райдержадміністрації та керівникам підприємств, які щоразу із задоволенням проводять екскурсійні програми, за можливість школярів долучитися до дорослого світу професій.
\"Продовжуючи \"Продовжуючи
Також під час зустрічі зі школярами Дмитро Рудницький розповів про старт учнівського кінофестивалю «ЖУК» у 2018 році. Вже другий рік поспіль голова районної ради особисто переймається втіленням у життя даного проекту на території міста і району. На його думку, цей задум, перш за все, для кожного школяра — можливість реалізувати себе.
Цьогоріч темою фестивалю стане: «Моє майбутнє — Україна!». Завдання цієї теми — показати, яким бачить своє майбутнє українська молодь, розкрити поняття патріотизму та екранізувати історії успішних українців. Перед початком роботи командам-учасникам проведуть майстер-класи, де навчать, як зняти власний короткометражний фільм. Роботи учасників оцінюватимуться в 11 номінаціях. Детальніше з умовами проекту учні будуть ознайомлені у школах міста і району.
Інформація районної ради