Звіт про депутатську діяльність за 2017 рік В.М.Литвина (виборчий округ №65)

Звіт про депутатську діяльність за 2017 рік В.М.Литвина (виборчий округ №65)

\"ЗвітРозглянув 2380 звернень громадян, в органи влади було надіслано 1682 депутатських звернень, забезпечено контроль щодо роботи над ними. Понад 90% цих звернень стосуються проблем здоров’я та відсутності коштів на лікування.
Виступив автором та співавтором 20 законопроектів, низки поправок до законів, 51 депутатського запиту. Брав участь у робочих групах із підготовки 10 законопроектів. 40 разів виступав у Верховній Раді України.
Особисто надав 108 тис. грн. матеріальної допомоги, а через обласний та районні бюджети — 392 тис. грн. 440 заявникам безпосередньо допоміг у проведенні необхідних обстежень, консультацій, лікувань та в інших питаннях. Зокрема, домігся направлення на лікування хворого за кордон (оплата лікування у сумі 110000 дол. США здійснена за рахунок коштів, передбачених бюджетною програмою), сприяв у проведенні термінових операцій жителям округу в установах АМН України та інших київських клініках.
Допоміг у виділенні 500 тис. грн. на співфінансування відновлювальних робіт пошкодженого пожежею житлового будинку у смт.Довбиш, а також 9 індивідуальним власникам будинків, які були пошкоджені пожежами.
За підтримки Надзвичайного і Повноважного Посла КНР в Україні було придбано обладнання для освітянських і медичних потреб. У тому числі: ноутбуки (82), інтерактивні комплекси (5), наркозно-дихальний апарат, авторефрактометр та стіл для авторефрактометра.
Сприяв включенню Новоград-Волинського колегіуму до 100 загальноосвітніх навчальних закладів України, які реалізовуватимуть інтегрований підхід у початковій школі у 2017/2018 навчальному році.
Недопустив закриття в окрузі низки навчальних та медичних закладів, а також установ постійного чи тимчасового проживання самотніх громадян.
Займався питаннями невідкладних заходів у зв’язку із забрудненням річок Хомора та Случ, обстоював земельні права громад.
Відвідав 123 населених пункти, провів 230 зустрічей у трудових колективах та з жителями округу. Ними було охоплено понад 16 тисяч людей. Особисто прийняв 610 людей.
На території виборчого округу постійно працювали чотири громадських приймальні. Помічниками-консультантами здійснено 708 прийомів громадян.
Школам та дошкільним навчальним закладам передав майже 2 тонни цукру, 10 телефонних факсів, інше обладнання.
До 28-ї річниці виведення військ із Афганістану та з інших нагод відзначив цінними подарунками 45 жителів округу. До Дня Перемоги учасникам бойових дій та інвалідам війни передав продовольчі набори, матеріальну допомогу, допоміг необхідним медичним обладнанням.
Новоград-Волинському ЦПМСД вручив від Благодійного фонду «Майбутнє Полісся» медичне обладнання (ваги для новонароджених, крісло інвалідне, стіл-каталка для інструментів, шафи (2), столи (3), а міському Територіальному центру соціального обслуговування — медичну ванну для процедур, інвалідні візки (7), ходунки (10), стільці (15). Реанімаційному відділенню Новоград-Волинського ТМО — апарат для дозованого введення лікарських препаратів.
Фонд забезпечив повне обстеження жителів сіл Куліші Ємільчинського району, Соколів Пулинського району на виявлення захворювання щитовидної залози. Терцентрам передав
25 ходунків та 4 функціональні ліжка для хворих, 2 інвалідні візки жителям Ємільчиного та м.Новоград-Волинський.
Брав участь практично в усіх заходах на території округу. Відвідував «останні дзвінки» та шкільні випуски. Зокрема, у Піщівській ЗОШ I-III ступенів та Новоград-Волинській гімназії ім.Лесі Українки. Найкращих 25 випускників (за рівнем знань) відзначив подарунками. У с.Слобода Романівська взяв участь у відзначенні Дня гімназії та зустрічі випускників. 13 вчителям та учням вручив заохочення.
Постійно проводив зустрічі й консультації з головами сільрад та депутатами з питань, пов’язаних із утворенням та функціонуванням ОТГ, та щодо проблем життєдіяльності сільських територій. Вивчав ситуацію у дитячих садочках, школах та медичних закладах у частині необхідності ремонтних робіт та поповнення їх обладнанням.
Брав участь у заходах Днів населених пунктів, зокрема — обласного фестивалю «Пулинський млинець». Вручив подарунки молодим подружжям (2), відзначив кращих спортсменів, відкрив дитячий ігровий майданчик, встановлений за моєї допомоги.
Був присутній і виступав на щорічних педагогічних конференціях працівників освіти Житомирської області, міста Новограда-Волинського, Ємільчинського, Пулинського, Баранівського районів та низки ОТГ (Баранівської, Дубрівської та інших). Вручив педагогам відзнаки Міністерства освіти і науки України — 34, Національної академії педагогічних наук України — 17.
До Дня працівника освіти зустрівся з педагогами Новоград-Волинського, Пулинського районів та Довбиської ОТГ. Вручив педагогам відзнаки Міністерства науки і освіти України та Академії педагогічних наук — 14.
Взяв участь у заходах із нагоди 25-річчя Великомолодьківської ЗОШ 1-3 ступенів. Вручив відзнаки Національної академії педагогічних наук України вчителям школи — 4, відзначив подарунками 5 її учнів та працівників.
Надавав релігійним громадам районів округу фінансову допомогу, організував підтримку матеріалами для Свято-Михайлівської православної церкви та недільної школи Свято-Троїцької церкви. Передав Свято-Хрестовоздвиженській церкві у с.Кропивня для обігріву металеву піч.
Надав допомогу у придбанні будівельних матеріалів для військових, ДНЗ №16 «Веселка» та Центру реабілітації. Допоміг придбати сантехнічне обладнання жителю с. Груд Новоград-Волинського району, а також для Яворівського ДНЗ Новоград-Волинського району.
Забезпечив виділення 20 млн. грн. державної субвенції місцевим бюджетам округу на здійснення заходів соціально-економічного розвитку м.Новоград-Волинський (4 млн. грн.).
У 2017 році всі міські школи забезпечені інтерактивними комплексами (11 — на загальну суму 450 тис. грн.), дошкільні навчальні заклади міста — необхідним обладнанням для їдалень (на загальну суму 300 тис. грн.), придбано обладнання для позашкільної освіти Новоград-Волинського ЦНТТУМ (100 тис. грн.), для Школи мистецтв (150 тис. грн.), музичне обладнання для потреб Новоград-Волинської ЗОШ 1-3 ступенів №2 (50 тис. грн.).
Також придбано медичну апаратуру та медичне обладнання для ДНЗ №16 «Веселка» компенсуючого типу, центру реабілітації м.Новоград-Волинський на суму 150 тис. грн., встановлено спортивний майданчик для житлового мікрорайону «Кар’єр» (150 тис. грн.), спортивний інвентар для Новоград-Волинської дитячо-юнацької спортивної школи (50 тис. грн.).
Для Новоград-Волинської ЗОШ №6 придбано та встановлено спортивний майданчик на загальну суму 150 тис. грн. Направлено кошти на капітальний ремонт ДНЗ №9 в сумі 200 тис. грн. та капітальний ремонт дошкільного навчального закладу №15 (250 тис. грн.), спортивного залу ЗОШ 1-3 ступенів №5 (300 тис. грн.), зовнішнього освітлення по першому провулку Коростенському, другому провулку Коростенському, третьому провулку Коростенському, вул.Юношева (300 тис. грн.), житлових будинків по вул.Дружби 127, 129, 131, на загальну суму 881 тис. грн., Школи мистецтв — 50 тис. грн., будівництво мереж водопостачання житлового мікрорайону «Кар’єр» (319 тис. грн.).
Новоград-Волинський район (4 млн. 800 тис. грн. у т. ч. — 180 тис. грн. для Городницької та Чижівської ОТГ).
Кожній сільській раді було виділено від 20 до 50 тис. грн., загалом — 2 млн. 220 тис. грн., що дало можливість покращити матеріально-технічне забезпечення установ культури, освіти, медицини.
Проведено капітальний ремонт Ярунського дошкільного навчального закладу на суму 150 тис. грн., Яворівського ДНЗ (80 тис. грн.), Орепівського ДНЗ (50 тис. грн.), фельдшерського пункту в с.Мала Горбаша (140 тис. грн.), с.Калинівка (100 тис. грн.), приміщення для ФАП у с.Стриєва (50 тис. грн.), приміщення Гульської АЗПСМ (50 тис. грн.), ФАП с.Груд (50 тис. грн.), ФАП с.Барвинівка (50 тис. грн.), Середньодеражнянської АЗПСМ (50 тис. грн.), Киківської АЗПСМ (50 тис. грн.), капітальний ремонт благоустрою території до клубу в с.Поліянівка (100 тис. грн.).
Ремонт Будинків культури: в с.Колодянка — 90 тис. грн., с.Піщів — 150 тис. грн., с.Киянка — 50 тис. грн., с.Жолобне — 50 тис. грн., с.Несолонь — 50 тис. грн., с.Федорівка —
50 тис. грн. Реконструкція системи опалення Будинку культури в с.Броницька Гута — 70 тис. грн., сільського клубу с.Кам’яний Майдан — 100 тис. грн., Будинку культури під ФАП у
с.Тернівка — 50 тис. грн.
Відновлення вуличного освітлення в с.Дідовичі — 50 тис. грн.
Придбано обладнання: для Федорівського ДНЗ — 50 тис. грн., Слободо-Романівської гімназії — 100 тис. грн., Будинок культури с.Пилиповичі, Косенівського ДНЗ — 40 тис. грн., Романівської АЗПСМ — 70 тис. грн.
ОТГ Городниця: капітальний ремонт вуличного освітлення в с.Дубники — 90 тис. грн.
ОТГ Чижівка: капітальний ремонт вуличного освітлення в с. Курчиця — 90 тис. грн.
Баранівський район (4 млн. грн.).
Ємільчинський район (4 млн. грн.).
Пулинський район (3 млн. 200 тис. грн.).