Новий гурток для любителів турніків

Новий гурток для любителів турніків

Віталій Нагорнюк — 18-річний новоградський воркаутер, якого кожен, хто хоч раз прогулювався парком у центрі міста, бачив не з пляшкою пива на лавці, а на турніках. Разом із ним займалися хлопці і дівчата, що завжди викликало позитивну реакцію перехожих.
Після того, як юні вуличні атлети з Новограда у 2015-му та 2016-му роках побували зі сценічними номерами на телевізійному шоу «Україна має талант», цей любительський вид спорту, або, як його ще називають, «вуличне тренування» чи «фітнес міських вулиць», став досить популярним серед загалу. І не лише у провінційному Новограді, бо досить активно розвивається в обласних центрах України та у столиці.
Насамперед тому, що не потребує, оснащених за останнім словом, спортзалів, тож його називають відмінним способом тримати себе у класній фізичній формі. Для цього необхідно мати під руками лише турнік.
Виступи наших хлопців на телебаченні свого часу викликали хвилю захоплення у земляків і потягнули їх на спортивні майданчики. У тому ж Центральному парку доводилося бачити людей, які приходили подивитися на заняття воркаутерів, учні на «ура» зустрічали їх на святкових лінійках у школах. Це й не дивно, адже вуличні гімнасти, без жодних спецефектів та капіталовкладень, створюють видовищні виступи.
Віталій, після трьох років занять, знайшов у собі силу не лише виконувати силові вправи на турніку, а й задумав навчати інших. У холодну пору року на залізних турніках не позаймаєшся, тому хлопець вирішив організувати гурток для любителів турніків. Разом із дідом вони виготовили переносні конструкції для занять, батько-тренер допоміг орендувати спортзал у Будинку офіцерів. У редакцію Віталій прийшов, щоб розповісти про початок набору на заняття.
— Я з трьох років займався греко-римською боротьбою, а у старших класах захопився воркаутом, — розповів Віталій Нагорнюк. — Вирішив спробувати — вийшло, мене «затягнуло». Брав участь у багатьох змаганнях різного рівня, виборював призові місця. А коли побачив, як це подобається людям, то вирішив ділитися своїми уміннями і навчати охочих. Тим паче, що професію обрав відповідну — навчаюсь за спеціальністю «вчитель фізичного виховання» в економіко-гуманітарному коледжі. Зараз проходжу практику у школі №6. І маю намір пожвавити у місті воркаутський рух.
Планується, що заняття проходитимуть у вівторок, четвер (о 18-й год.) та у суботу (о 15-й), вік — необмежений, вартість у місяць — 150 грн.
— Мені подобається, що син, як і я, пішов спортивним шляхом, — розповів тренер з боксу та батько Віталія — Олександр Нагорнюк. — Так, це важко і надзвичайно відповідально. Перебуваючи на «Україна має талант», ми зустрічалися з іншими представниками цього спорту, і чули, як в інших містах влада їх підтримує. Ми ж працюємо на своєму ентузіазмі, але я маю великий досвід роботи з дітьми у спорті, буду активно допомагати.
Віталій мріє про те, що Житомирщина перестане пасти задніх у цьому вуличному спорті, який до вподоби йому та багатьом іншим. І що влада чи спонсори підтримають його, щоб заохотити дітей та підлітків вести здоровий спосіб життя. Тим паче, що для цього не потрібно будувати палаци спорту… А як ні, то він навчився витримувати навантаження. У воркауті, навіть, вправа така є — підтягування з додатковим навантаженням. Цікаво? Приходьте у Будинок офіцерів або телефонуйте: 093 480 30 26.
Юлія КЛИМЧУК
Фото з архіву О.НАГОРНЮКА