За збільшення пенсій — стояли на морозі

За збільшення пенсій — стояли на морозі

Сьомого лютого під стінами Будинку рад відбувся велелюдний мітинг військових пенсіонерів та інших силових структур. Його учасники вкотре добивалися від влади всіх рівнів підвищення пенсійного забезпечення. До мітингуючих вийшли міський голова Віктор Весельський та голова районної ради Дмитро Рудницький.
Очільники місцевої влади зазначили, що вказані категорії громадян мають право на захист своїх прав та інтересів органами місцевого самоврядування і можуть розраховувати на підтримку й сприяння. На підтвердження цього Віктор Весельський додав, що напередодні направив відповідний лист до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.
Подібні акції військових пенсіонерів упродовж останніх тижнів відбуваються в багатьох містах України. До слова, і в Новограді-Волинському — вже не вперше. До цього колишні силовики збиралися на віче біля Будинку офіцерів. А ще — мали наміри перекривати рух на автодорозі «Київ — Чоп». Щоб таким чином швидше привернути увагу державних мужів до своїх проблем.
Водночас, варто розуміти такий простий факт: якщо на яблуні вродило 10 яблук, то з неї неможливо зірвати 15. Так само — і з Пенсійним фондом. Для того, щоб комусь збільшити пенсію, іншим — потрібно урізати. Або ж вживати ефективних заходів для більшого наповнення державної пенсійної казни. А тут уже велике питання до всіх рівнів української влади, яка «створила» такі умови для життя й роботи в Україні, що мільйони наших співвітчизників вирушили на заробітки за кордон. Звісно, що, отримуючи зарплату в Росії, Польщі чи Італії, українські заробітчани не сплачують відрахування до Пенсійного фонду України. Тому й котимося до критичної точки, за якою кількість працюючих, котрі залишилися в Україні, вже не зможе за рахунок податків і відрахувань у бюджети й фонди забезпечувати належний рівень пенсій, зарплат бюджетникам і витрат на соціально незахищені верстви населення.
Олег БРЮХАНОВ