Дошка ганьби онлайн: в Україні запустили реєстр боржників аліментів

В Україні відкрито доступ до Єдиного реєстру боржників аліментів. Інформація щодо кожного без винятку неплатника аліментів, в адресу якого відкрито судове провадження щодо несплати аліментів більше 3 місяців, потрапляє до цього реєстру.
У реєстрі вже понад 75 тисяч електронних записів за такими боржниками. Реєстр боржників знаходиться на офіційному сайті Міністерства юстиції, де за прізвищем і датою народження можна знайти людину, яка має борг зі сплати аліментів. Інформація є в загальному доступі за посиланням: https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors.
Нагадаємо, 6 лютого набув чинності закон про посилення відповідальності за несплату аліментів. Запроваджено нові засоби примусового виконання рішень відносно боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців.
За детальною інформацією та роз’ясненням звертайтеся до фахівців Новоград-Волинського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Івана Франка, 31а, тел.: (041-41) 2-15-82.
Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» — на сайті pravo.minjust.gov.ua та за номером: 0 800 213 103 (єдиний контактцентр надання безоплатної правової допомоги).
Інформація Новоград-Волинського МЦ з надання БВПД