ПОДАРУНОК НА 8 БЕРЕЗНЯ? БІЛЬШЕ РОМАНТИКИ!

Напередодні 8 Березня ми провели опитування серед жінок: який подарунок на 8 Березня вам найбільше запам’ятався і чому? За яким сценарієм ви хотіли б, щоб відбувалося це свято?
Сподіваємося, що ці відповіді допоможуть чоловікам визначитися — що подарувати коханій і як зробити так, щоб це свято дійсно стало незабутнім.

Наталка, 31 рік, дизайнер: На 8 Березня коханий дарував мені квіти, які можна висадити в грунт — кущі троянд, цибульки крокусів, тюльпанів, і вони цвіли згодом цілу весну і літо та нагадували мені про свято Жінки і юної весни. А ще у нас традиція — 8 Березня ми ходимо на берег Случі — просто на прогулянку. І це таке назабутнє відчуття, наче свято не закінчується ніколи.
Світлана, 34 роки, психолог: Пригадую, як у студентські роки хлопець, з яким ми зустрічалися два роки, саме на 8 Березня приніс мені величезний оберемок тюльпанів і освідчився у коханні. Це були такі слова, які запам’яталися на все життя. І тепер для мене 8 Березня — це свято кохання. У цей день хочеться романтики — разом з коханим, у колі найкращих друзів поїхати на природу, розпалити вогнище, влаштувати пікнік — танцювати, співати, веселитися.
Олена, 43 роки, лікар: 8 Березня у мене асоціюється з роками дитинства, коли ще не продавали дорогих розкішних квітів, а напередодні свята і в цей день з’являлися перші дуже ніжні весняні квіти — нарциси, тюльпани, проліски, котики. Це був запах весни, який дарував відчуття свята. Хотілося б, щоб у цей деноь чоловіки не економили на увазі, посмішках, гарному настрої. Щоб цей святковий настрій наче обіймав на вулицях, у магазинах, в установах усіх жінок, і жодна не відчувала себе обділеною та одинокою.
А щодо подарунків, то як на мене, не варто дарувати пилососи, каструлі, сковорідки. Всі ці господарські речі просто купують, а не дарують. Адже ми не тільки домогосподарки і не варто цього підкреслювати на свято. Даруйте жінкам романтику!
Інна, 27 років, спеціаліст із реклами: Сценаріїв свята декілька. Наприклад: прокинутися, а під вікном — симфонічний оркестр грає для мене, і червоний «Порше» у подарунок... Або удвох з коханим опинитися хоча б на день на безлюдному острові, відключити мобілки і — ніяких комп’ютерів! Якщо серйозно, то неважливо, який подарунок, головне, — щоб від щирого серця і щось оригінальне.
Любов, 49 років, вчитель: Власне подарунок — не головне. Добре, якби була гарна погода, сонце, щоб і на серці — весна. Кава в постіль, а ще відвідати гарну фото чи художню виставку, обід у затишному ресторані. Ввечері можна було б зустрітися з друзями — поспівати, пожартувати, просто поспілкуватися.
Надія, 39 років, приватний підприємець: Чоловік, на жаль, про подарунок не задумується — просто дає гроші. А я на свято хочу шампанське та фрукти у постіль, обід у затишному ресторанчику за містом. А ввечері... а ввечері я вже буду такою, як він захоче! Подарую йому море кохання.
Лариса, 38 років, методист: Найбільше запам’яталися подарунки, які робили своїми руками діти, і дарували мамі. А на свято так хочеться вдвох з коханим потрапити у якусь екзотичну країну.
Валентина, 48 років, поетеса: Дуже приємно було, коли 8 Березня чоловік приніс додому з дачі проліски — маленьке весняне диво. Головне — це увага чоловіка. А ще пригадую, як на 8 Березня ми поїхали в Карпати, де в горах лежав сніг — хрумкий, як цукор, а на підніжжі цвіли проліски — ясноокі ліхтарики. Це таке диво! А ще була хороша компанія — гаряче вино, шашлики, сміх, жарти. Чесно кажучи, хотілося б повторити ще хоч раз таке свято.
Ольга, 29 років, банкір: Один подарунок на 8 Березня мені особливо запам’ятався. Напередодні свята ми посварилися з коханим, і я поверталася додому сумна. Відкриваю двері, — а у моїй кімнаті на підлозі лежить подарунок і вітання від нього. Яким чином він там опинився? Була страшенно здивована, бо ключа мала тільки я. Коханий потім розповів, що заліз на балкон і закинув подарунок через кватирку, виявивши чудеса еквілібристики і ризикуючи потрапити у міліцію. І все це — заради мене! А зустріти свято неважливо де, головне, щоб з рідним. І ще квітів чекаю.
Жанна, 41 рік, бухгалтер: Особливо запам’яталася одна корпоративна вечірка на роботі на 8 Березня. Коли наші чоловіки одягнули вишукані костюми, краватки і подарували нам красиві вазони з квітами. А потім накрили нам стіл, де кожен сам готував страву за своїми рецептами. У день 8 Березня хочу гарної, сонячної погоди і побачити чоловіка на кухні, де готуються страви, — хай нескладні, але з турботою і для жінки.
Алла, 24 роки, держслужбовець: Будь-який подарунок від щирого серця мене порадує. Ми з чоловіком і синочком нещодавно отримали нове житло, а оскільки ми завжди допізна на роботі, то просто хочеться у святковий день побути вдома удвох. А ще, щоб був сонячний день.
Людмила, 32 роки, бухгалтер: Найбільше запам’ятовується не подарунок, а увага, а ще — сюрпризи і несподіванки. Навіть якщо вартість подарунка — копійчана. Хай би цей день минув без турбот. Я живу в селі, де завжди багато роботи. Хочеться відпочити. Ну, можна і каву у постіль.
Наталка, 30 років, економіст: Який подарунок? Мені ось сумка треба. А, взагалі, так склалося, що я працюю, а чоловік поки що доглядає за дитиною і виконує хатню роботу. Він смачно готує їсти, а коли захворію, то так турботливо доглядає за мною, як любляча мама. Тому в цей день візьму ініціативу на себе і влаштую свято, а ще приготую свої фірмові страви.
Лариса ГЕМБАРСЬКА