Олексій Плісак — знову чемпіон України!

Олексій Плісак — знову чемпіон України!

\"ОлексійЮНАК ГОТУЄТЬСЯ ДО ВИХОДУ НА ЄВРОПЕЙСЬКУ АРЕНУ
Вихованець відділення боксу Новоград-Волинської ДЮСШ і клубу «Євробокс» Олексій Плісак упевнено став переможцем чемпіонату України з боксу серед юнаків, що проходив у Бердянську 12-18 лютого.
Олексій Плісак вдруге поспіль досягає такого високого результату. Про шлях до перемог розповідає його батько й тренер, президент Новоград-Волинської міської федерації боксу Леонід Плісак: «Не віриться, що ми стали кращими в Україні. Можна сказати, що добилися неможливого. Адже це — вперше в історії новоградського боксу, коли перемоги на чемпіонатах України здобуваються двічі поспіль. Перед нами — дорога на чемпіонат Європи.
Що стосується фінансів, то в рік на одного збірника потрібно витратити від 100 тисяч гривень. Це — поїздки на навчально-тренувальні збори (4 рази), різноманітні змагання високого рівня. Всі витрати лягають на наші плечі.
До того ж, працювати на тренуваннях потрібно п’ять днів на тиждень, по двічі щодня.
Але ми досягли цього результату. За п’ять років підготовки Олексій провів понад 100 поєдинків високого рівня, і тепер маємо намір взяти участь у чемпіонаті Європи, що відбудеться у травні в Болгарії.
Додам, що бокс — Олімпійський вид спорту, в якому пробитися на чемпіонат Європи складніше, чим у деяких інших видах».
На чемпіонаті України в Бердянську Олексій Плісак провів чотири поєдинки. Юнак довів, що у своїй категорії є «номером один» в Україні: всі чотири бої були виграні з великою перевагою.
Загалом на змагання старший тренер збірної Житомирської області з боксу Леонід Плісак делегував 5 спортсменів. Із них двоє — вихованці Новоград-Волинської ДЮСШ. Крім Олексія, до числа призерів потрапив Амін Губадов — 3 місце (Житомир). Звягельчанин Едуард Вакулюк посів 8 місце.
Через два тижні на Олексія Плісака чекають навчально-тренувальні збори в Харкові. Розпочинається вирішальний етап підготовки до чемпіонату Європи.
Олег БРЮХАНОВ