Переможниця військового фотоконкурсу мріє про мир в Україні і велику щасливу сім’ю

Переможниця військового фотоконкурсу мріє про мир в Україні і велику щасливу сім’ю

От можуть військові вразити несподіваною ідеєю, якій і цивільні по-доброму позаздрять! Принаймні, конкурс краси у війську, ще й у період АТО, — таке ноу-хау випадає зі звичних рамок, погодьтеся, але як захоплююче випадає! Вразивши усіх, хто взяв участь як в оцінюванні конкурсанток, так і спостереженні за процесом.
Колоритний і красивий проект — фотоконкурс «Miss Military Fantasy» — ініціювали в інженерному полку (військовій частині А3814). Конкурсантками стали жінки-військовослужбовці, котрі, до речі, брали участь в АТО. Визначення двох переможниць для подальшої участі у всеукраїнському конкурсі відбулося за кількістю вподобань.
Перше місце посіла офіцер-психолог, старшина Настасія Звездюк, друге — офіцер-психолог, прапорщик Оксана Ващук. Переможниць нагородили грамотами та цінними подарунками. Ми запросили «Miss Military Fantasy» — 24-річну Настасію Звездюк на інтерв’ю:
— Як ви вирішили взяти участь у такому не­спо­діваному конкурсі кра­си серед жінок-військовослужбовців?
— Вважаю, що кожна жінка прагне до прекрасного, а жінка-військовослужбовець — особливо! Я люблю Україну, з її красивими звичаями і традиціями, тому вирішила взяти участь у конкурсі. Працюю офіцером-психологом понтонно-мостового батальйону. Вважаю себе позитивною, цілеспрямованою, завжди прийду на допомогу тим, хто потребує. Захоплююся вишивкою, бісером, полюбляю подорожувати, цікавлюся новинками у різних видах військової техніки.
— Чи доводиться жінкам-військовим відчувати в армії, що вони — не лише солдати, а й жінки?
— Жінка повинна залишатися прекрасною і неповторною, де б вона не була. Усе залежить від нас! Вважаю можливим поєднати професіоналізм, толерантність та жіночність в одне ціле.
— Як колеги поставилися до голосування і до вашої участі у конкурсі?
— Позитивно, підтримали мене.
— Якими були вимоги фотоконкурсу?
— Учасниця мала представити світлину у військовій формі, з використанням національного колориту.
— Сьогодні особливо складно служити, триває війна на Сході. Наскільки складно жінкам в армії?
— Кожна людина має бути на своєму місці. І бути військовим — це покликання та відповідальність одночасно. У моєму серці — мир, в душі — думка про Україну. Усі ми віримо у краще. Я мрію про мир в Україні, щоб українці мали щасливе майбутнє. Особиста мрія — створити велику щасливу сім’ю, багато подорожувати.
— Як поставилися рідні, колеги до вашої перемоги у фотоконкурсі?
— Дуже добре, усі зраділи, почула багато компліментів.
— «Звягель» вітає і бажає ще багато перемог!
— Дякую!
Юлія КЛИМЧУК