Хроніка 9/2018

ПІД ЧАС СВАРКИ ЧОЛОВІК ТРИЧІ ВДАРИВ НОЖЕМ СВОГО БРАТА
Сімейна драма сталася на Чижівському дачному масиві в Новоград-Волинському районі. 23 лютого між двома братами розгорілася суперечка. Старший, раніше судимий, під час сварки, що виникла на грунті особистих неприязних відносин, умисно завдав три удари кухонним ножем в область спини та лівої руки рідному неповнолітньому брату.
Від проникаючої колото-різаної рани спини у меншого брата виникла внутрішня кровотеча. За життя хлопця боролися новоградські лікарі.
За наявною інформацією, потерпілий живий. Відносно його брата вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.
За матеріалами 04141.com.ua

ЗАМІТАВ СЛІДИ ВОГНЕМ…
Близько 3 години ночі 22 лютого до Романівського відділення поліції надійшло повідомлення про пожежу у місцевому магазині села Костянтинівки. Вогонь вчасно помітили селяни і викликали рятувальників. За попередніми висновками фахівців, загоряння виникло у підсобному приміщенні, і його причиною був підпал. Вогнем частково пошкоджено стіни та дах підсобки.
На місці події працювала слідчо-оперативна група, працівники якої під час огляду з’ясували, що власне підпалу передував інший злочин. Хтось пошкодив віконне скло у магазині і, відігнувши грати, потрапив усередину. Із торговельного залу викрав товари — одяг і харчі. Із викраденим злодій втікав через підсобне приміщення. Очевидно, щоб знищити сліди правопорушення, влаштував пожежу.
— На підозрюваного у крадіжці і підпалі вийшли буквально по слідах. Знайшли його на місцевому підприємстві разом із викраденими речами. Це — 23-річний чоловік, житель сусіднього села, який працював у Костянтинівці. Його було затримано у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України, — розповів начальник Романівського відділення поліції Руслан Мшанецький.
За чинним законодавством, винуватцю може загрожувати від 3 до 6 років ув’язнення.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ПОЖЕЖА У С.КРАЙНЯ ДЕРАЖНЯ ПРИЗВЕЛА ДО ЗАГИБЕЛІ ЧОЛОВІКА
У ніч на 25 лютого у с.Крайня Деражня Новоград-Волинського району загорівся дерев’яний житловий будинок.
На місце події викликали пожежників. Коли прибула пожежна машина з черговим караулом, уже горів дах та частина будівлі. Рятувальники проникли у задимлений будинок та в міжкімнатних дверях виявили тіло загиблого 50-річного чоловіка.
Згодом було встановлено, що загоряння виникло у сусідній житловій кімнаті. Пожежу локалізували. Задля запобігання повторному загорянню, вогнеборцям довелося розбирати дерев’яні конструкції та постійно проливати їх водою.
За попередніми даними, ймовірною причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем під час паління. Остаточні обставини події встановлюються фахівцями.
За матеріалами 04141.com.ua

НАРКОТИКИ «СПОЛУЧЕННЯМ КОРОСТЕНЬ — НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ»
21 лютого в м.Коростень працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Житомирській області, спільно з працівниками Новоград-Волинського ВП ГУНП в Житомирській області та бійців КОРДу, затримали 30-річного мешканця м. Коростень, зареєстрованого в м.Новоград-Волинський, який розповсюджував у великих розмірах наркотичний засіб, обіг якого обмежено (метадон), жителям міст Коростень та Новоград-Волинський.
Раніше цього ж дня у даного громадянина проведено негласну слідчу (розшукову) дію — контроль за вчиненням злочину, у формі оперативної закупки наркотичного засобу.
У ході затримання проведено огляд одягу, під час якого в кишені штанів останнього виявлено та вилучено до Новоград-Волинського ВП ГУНП в Житомирській області паперовий згорток із вмістом кристалічної речовини білого кольору, зовні схожою на наркотичний засіб — метадон, який останній зберігав при собі з метою збуту.
Цього ж дня на підставі ухвали слідчого судді працівниками поліції проведено обшук будинку в м.Коростень, в якому проживав чоловік, в ході якого виявлено та вилучено поліетиленовий згорток із вмістом речовини білого кольору, зовні схожої на наркотичний засіб — метадон, яку останній зберігав по місцю свого проживання з метою збуту.
Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 КК України (Придбання, зберігання з метою збуту, перевезення наркотичного засобу у великих розмірах з метою збуту, збут наркотичних засобів) та слідчим суддею Новоград-Волинського міськрайонного суду обрано запобіжний захід.
Наразі досудове розслідування даного кримінального провадження, яке проводить слідчий відділ Новоград-Волинського ВП ГУНП в Житомирській області, триває, процесуальне керівництво здійснює Новоград-Волинська місцева прокуратура.
Відповідно до ч.2 ст.307 КК України, за даний злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років.
В.ХОТЬКО, прокурор місцевої прокуратури

НА ЗВЯГЕЛЬЩИНІ ПОЛІЦІЯ ВИКРИЛА ЗЛОДІЯ
Із домогосподарства жительки с.Ярунь було викрадено майно на загальну суму 2 тисячі гривень. Працівники поліції встановили причетного до злодіяння та вилучили викрадене.
До поліції звернулася 41-річна жителька району з повідомленням про крадіжку з території її домогосподарства транспортера, металевих ємкостей та 250 кг зерна. На місці події працівники поліції з’ясували, що злодіяння було вчинено у ніч із 20 на 21 лютого.
У ході проведених заходів поліцейські встановили, що до вчинення правопорушення причетний 17-річний односелець заявниці. У парубка вилучили викрадене.
Нині триває подальше з’ясування обставин події.
КРАВ У РІДНОЇ БАБЦІ
Із будинку жительки Новограда-Волинського було викрадено телевізор. Правоохоронці встановили, що до вчинення злодіяння причетний онук заявниці. Нині розпочато досудове розслідування.
До поліції звернулася 69-річна пенсіонерка із повідомленням про крадіжку з її будинку телевізора вартістю близько 4 тисяч гривень. За словами жінки, злодіяння було вчинено майже 2 тижні тому, а майно, напевно, забрав… її 32-річний онук.
У ході проведених заходів правоохоронці з’ясували, що дійсно до вчинення правопорушення причетний чоловік, на якого вказала заявниця. Поліцейські встановили, що техніку той здав до місцевого ломбарду.
Триває подальше з’ясування обставин події. За крадіжку чоловікові може загрожувати покарання від штрафу аж до піврічного арешту або позбавлення волі на строк до 3 років.
ІЗ БУДИНКУ ЗВЯГЕЛЬЧАНКИ ПОЛІЦІЯ ВИЛУЧИЛА ПСИХОТРОП І НАРКОТИКИ
Днями працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП Житомирщини, спільно з працівниками Новоград-Волинського відділу поліції, у рамках кримінального провадження провели санкціонований обшук у домоволодінні 27-річної жительки райцентру.
— У нас була оперативна інформація про те, що у своєму будинку жінка могла зберігати наркотичні речовини. Раніше вона вже притягувалася до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини, — розповів начальник Управління протидії наркозлочинності ГУНП Житомирщини Олексій Душейко.
У результаті обшуку у будинку поліцейські виявили та вилучили поліетиленовий згорток із речовиною білого кольору, зовні схожою на амфетамін, та ще два згортки з подрібненою рослинною сумішшю, подібною до канабісу.
За словами господарки, заборонені речовини вона зберігала для власного споживання.
Вилучене нині направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. У ході подальшого досудового розслідування, що триває за ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ поліція перевіряє жінку на причетність до можливого збуту заборонених речовин.
Відділ комунікації поліції Житомирської області