Врятовано життя 228 мешканцям Житомирщини

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС у Житомирській області Василь Кучин на підсумковій нараді за результатами роботи області у сфері цивільного захисту в 2017 році.
«Загалом у минулому році по лінії «101» отримано 5485 повідомлень про виникнення надзвичайних подій на території області. Підрозділи Управління ДСНС залучалися до ліквідації 2249 пожеж, на яких врятовано 48 осіб та матеріальних цінностей на суму 231,5 млн. гривень, — доповів Василь Кучин. — Кількість пожеж, у порівнянні з 2016 роком, зменшилася на 630. Також здійснено 135 виїздів на ДТП, 764 — для надання допомоги населенню. Піротехніками знищено 1803 одиниці різних боєприпасів».
На території області зареєстровано 5 надзвичайних ситуацій (8 — у 2016). Дві з них — природного характеру, пов’язані з лісовою пожежею та погіршенням погодних умов. Ліквідовано три надзвичайні ситуації техногенного характеру — аварії в каналізаційних системах у містах Новоград-Волинський і Житомир та ДТП поблизу с.Кам’янка Олевського району із загибеллю 5 осіб.
Головуючий на підсумковій нараді Олексій Ясюнецький детальніше поцікавився, як триває вирішення проблеми із забрудненням р.Хомора у Баранівському районі та наголосив, що у сфері цивільного захисту має бути налагоджена співпраця як між оперативними штабами в області, так і з іншими областями, щоб ми могли реагувати та вирішувати ситуації, які виникають на території кількох областей.
За словами начальника управління цивільного захисту населення ОДА Сергія Безносюка, 32% захисних споруд не готові до використання за призначенням. І важливим залишається питання приведення їх у належний стан та здійснення повної технічної інвентаризації споруд. Потребує фінансового вирішення і питання забезпечення населення та працівників спеціалізованих служб засобами індивідуального захисту, хімічного та радіаційного захисту.
Загалом на належному рівні завдання з цивільного захисту виконувалися у містах Житомирі, Коростені, Бердичеві, Коростенському, Лугинському, Новоград-Волинському, Романівському та Чуднівському районах, а також спеціалізованими службами цивільного захисту — протипожежною, енергетиками та медичною службою.
УДСНС України у Житомирській області