Борис Тарасюк розповів молоді про реформи і польський «антибандерівський» закон

Борис Тарасюк розповів молоді про реформи і польський «антибандерівський» закон

26 лютого у Новограді-Волинському із робочим візитом перебував народний депутат України Борис Тарасюк.
Колишній міністр закордонних справ, а нині — заступник голови Комітету із закордонних справ Верховної Ради України, Почесний громадянин міста Новограда-Волинського Борис Тарасюк у великій залі Будинку рад провів зустріч із громадськістю та місцевою молоддю.
Основними питаннями зустрічі значилися: «Роз’яснення окремих статей Закону України «Про освіту», а також — щодо недавно прийнятого Польщею Закону національної пам’яті, який певним чином може вплинути на українсько-польські стосунки, та інші питання внутрішньої та зовнішньої політики».
Борис Тарасюк зазначив, що партія ВО «Батьківщина», в якій він є заступником голови, не поділяє наміри провладної більшості провести позачергові парламентські вибори в Україні. Акцентував увагу на низьких, за даними соціологічних досліджень, поточних рейтингах діючого Президента і необхідності ефективнішого впровадження реформ.
Що стосується зовнішньої політики, то заступник керівника комітету Верховної Ради із закордонних справ, колишній глава українського зовнішньополітичного відомства Борис Тарасюк і лідер меншості Сенату Польщі, колишній міністр оборони країни Богдан Кліх закликали шанувати пам’ять жертв конфліктів і злочинів та не обмежувати свободи досліджень і висловлювань на історичну тематику. Їхня спільна заява опублікована на сайті Верховної Ради України.
Йдеться про те, що у Польщі ухвалено закон, яким передбачена кримінальна відповідальність за трактування окремих подій Другої світової війни не так, як того вимагають поляки. Якщо Україна з цим не погодиться, то Польща може блокувати євроінтеграційні наміри України. Так само, як і Угорщина, котра висловила гостре обурення українським законом «Про освіту», який, на думку сусідньої країни, порушує права етнічних меншин, котрі мешкають у Закарпатті. На цьому тлі завдання українських політиків — налагодити конструктивний діалог із країнами-сусідами й дійти порозуміння у спірних питаннях.
Борис Тарасюк підкреслив, що ці та багато інших моментів внутрішньої і зовнішньої політики — важливі для нинішньої молоді. Вони стануть актуальними вже через декілька років — коли сьогоднішні старшокласники вступлять до ВНЗів і розпочнуть доросле життя.
Після закінчення зустрічі нардеп провів особистий прийом громадян у громадській приймальні, що по вул.Замковій, 3/6.
Олег БРЮХАНОВ