Чи зможуть містяни голосувати за «Гордість міста»?

Чи зможуть містяни голосувати за «Гордість міста»?

Понад 40 новоград-волинців та колективів відзначені у рейтингу кращихВ останній день зими у Новограді відбулася церемонія нагородження «Гордість міста», за підсумками 2017 року. Ідея, позичена у Бердичеві понад десять років тому, одразу прижилася у нас. Це й не дивно, адже в усьому світі подібні підсумки давно користуються популярністю. Зрозуміло, що мають вони як прихильників, так і противників. І ті, й інші є й у нашому місті: одні мріють потрапити у число номінантів, інші працюють, вважаючи будь-які рейтинги суб’єктивною справою, ще хтось залюбки критикує досягнення і тих, і інших.
Організатори дослухалися до зауважень містян, вмістивши церемонію у компактних півтори години. Судячи з відгуків, нарікання викликав занадто тривалий виступ міського голови, в якому вкотре довелося слухати про здобутки усіх місцевих галузей за 2017 рік. Те, що на подібні церемонії люди не приходять слухати звіти, стало зрозуміло, коли від монотонних цифр багато глядачів втекли у свої гаджети. Натомість щирими аплодисментами зал зустрів слова Віктора Весельського, яких усі чекали: «Це — звичайні люди, які живуть у нашому рідному Новограді-Волинському, і своїми справами створюють позитивний імідж місту. Вони мають бути прикладом для усіх нас!».
Яскравими моментами церемонії стали жвавий сценарій ведучих, оригінальні виступи творчих колективів (зокрема, вигуки «Браво!» здобули спільні номери Народного камерного хору вчителів Школи мистецтв із військовим духовим оркестром — вийшло справді по-сучасному) і, звісно, наявність у списку номінантів нових прізвищ, на які зал реагував щирими оплесками.
З приводу об’єктивності рейтингу давно тривають дебати, в яких активні містяни говорять про необхідність відкритого голосування замість висновків спеціальної комісії. Окремі представники оргкомітету та депутатського корпусу напередодні церемонії заявили, що проігнорують захід, бо їх пропозиції обирати конкурсантів і переможців шляхом голосування громади не були почуті.
«Ушанування пройшло на достойному рівні і вартує подяки організаторам і учасникам», — таке резюме можна вважати спільним для тих, хто бачить у церемонії головну важливу мету — подякувати представникам різних професій та нового покоління, котрі спільно удосконалюють наше місто. Газета «Звягель» вітає переможців рейтингу — їх імена читайте у наступному номері.
Юлія КЛИМЧУК