Зайнятися йогою, покохати чи змінити зачіску: що зробити навесні?

Зайнятися йогою, покохати чи змінити зачіску: що зробити навесні?

Навесні усі ми, свідомо чи підсвідомо, поринаємо у стан легкої ейфорії від пробудження природи. Не усі в цьому зізнаються, та все ж потайки підслуховують голоси пташок і шукають відблиск сонячних променів у калюжах талого снігу, що біжить струмками. Як не крути, у березні жінки натхненно планують весняний гардероб, а чоловіки, затамувавши подих, чекають нових проявів жіночності.
Весна у календарі, у душі чи у творчості — різні поняття, але спільним для них є бажання розмалювати дійсність, як малює природу весняна пора. Ті, кому це вдається, стають «вітамінками» для інших під час загального авітамінозу. Особливо натхненними вигадницями у цьому є жінки, з появою перших пролісків вони шукають нові ідеї для розвитку і вдосконалення. Тож, «Звягель» запитав у читачок: як проявляється весна у їх різних професіях та настроях? Заодно вирішили підказати чоловікам: що подарувати жінкам 8 Березня (а тут, повірте, йдеться не лише про матеріальні речі), щоб свято весни тривало довше, ніж один день у календарі.

Оксана КОВАЛЬЧУК, менеджер туристичної агенції:
— З приходом весни люди стають більш розкутими у своїх бажаннях та планах. Мені пощастило, що я маю можливість відчувати «весняний» настрій клієнтів не лише навесні, адже моя професія — сонячна і тепла усі дванадцять місяців на рік! Тож, із задоволенням йду назустріч тим, хто прагне не засиджуватися у буднях і шукає теплих емоцій, не чекаючи теплої погоди. Відчуваю радість, коли клієнти повертаються задоволені, з багажем позитивних емоцій. Найбільше, якщо придбали тур за вигідною ціною, — натішитися не можуть. У цьому питанні важливо розповісти про «плюси» і «мінуси», як оминати труднощі перебування у чужій країні, щоб відпочинок видався класним. Завдяки правильному налаштуванню, люди повертаються задоволені і з бажанням поїхати на відпочинок знову.
Ось і у житті, як себе налаштуєш — такі емоції й отримаєш. Раджу не чекати улюбленої пори року, щоб дозволити собі бути щасливими! Любіть себе, втілюйте мрії, незалежно від календарних дат і свят!
Світлана БОЧКОВСЬКА, майстер-перукар:
— Навіть, якщо не дивитися у календар, то прихід весни я відчуваю за настроєм клієнтів, які приходять у перукарню. Навесні людям характерне бажання оновитися, змінитися у кращий бік, зрештою, по-новому поглянути на себе. Кардинальні зміни стилю зачіски — безсумнівна ознака приходу весни. Для багатьох зміни у житті починаються саме з перукарні, тож невипадково кажуть: якщо жінка змінила зачіску, то чекай змін у її житті. Дівчата і жінки навесні сміливіше експериментують з кольором волосся, новими відтінками, стрижками, чоловіки — теж часом прагнуть удосконалити зовнішність, щоб подобатися. Клієнти часто говорять, що коли на голові у них «порядок», то вони почуваються впевненішими.
Зрозуміло, яка би пора року не була надворі, — кожен мріє про весну у душі. Хочете мати її завжди? Робіть так, аби ті, хто поряд, цвіли разом із вами! А якщо жінка гарно виглядає, то будьте певні, що весна поруч!
Катерина ГОРДІЙЧУК, арт-терапевт, ведуча практик у роботі з тілом та психікою:
— Помічаю пробудження весни, коли прогулююсь природою. Обіймаю дерева та підслуховую, як усередині вони готуються вбирати талі води снігу і тепло сонця. Маю щоденні ранкові ритуали, які пробуджують у мені весну, де б я не була. Починаю ранок зі склянки чистої води кімнатної температури, йоги, медитації або зарядки. По можливості — ходжу босоніж по землі, що пробуджує енергію. Після цього немає необхідності вживати каву.
Також — здоровий сніданок із сухофруктів, морожених ягід, живих фруктів. Тіло отримує вітаміни і легко сприймає сірість за вікном чи не помічає її. Обов’язково усміхаєшся собі у дзеркало і промовляєш: «Я люблю тебе! Ти — прекрасна!» Ніщо так не пробуджує, як мрія та ціль, до якої щодня з радістю робиш крок за кроком.
На практиках у роботі з тілом та енергією я помічаю, як присутні розквітають. Одна з простих технік: вмикаємо улюблену музику, стаємо прямо, розслабляючи тіло, крутимось з одного боку в інший, вліво-вправо. Так можна робити хвилин 10-20, потім починаємо рухатися тілом хаотично: розкривати руки, підіймати стопи, гойдатися, рухатися тазом, плечима. Танцювати, імпровізувати і, звичайно, посміхатися!
Наталія ГОРБАТКОВА, власниця відділу з продажу взуття, консультант:
— Моє життя — це моя робота, з настанням весни і те, й інше оживає. З нетерпінням чекаю цього періоду і дуже радію, коли помічаю, що люди навколо теж радіють свіжим емоціям. Я працюю з жіночим взуттям, а коли йдеться про жінок та взуття, — це дуже цікава історія, бо дівчатка мріють виглядати неперевершено, і взуття у цьому — найкращий помічник. Пам’ятаєте вислів: «Дайте жінці пару хороших туфель — і вона підкорить світ!»?
Намагаюся підібрати взуття не лише на ніжки, а й щоб до душі припало! Якщо зроблено вдалий вибір, то люблю спостерігати, як в очах з’являється блиск, впевненість, змінюється хода. Знаєте, як підіймаю настрій своїм покупцям? Замовляю різнокольорове взуття, бо чорний колір усмішку не викликає. Модні кольори цього сезону: пудра, марсал, хакі, срібло, актуальні прикраси на взутті. До речі, ця весна принесла тенденцію парного взуття (найчастіше — для мами і донечки), це в одязі спостерігається також. Моє побажання: дівчата, експериментуйте і отримуйте задоволення від створення нового весняного образу! А ви, чоловіки, долучайтеся до справи перевтілення жінок…
Юлія ШЕВЧУК, у декретній відпустці:
— Весну я наблизила, коли мені набридла монотонність зимового пейзажу. Купила папір, цукерки та зробила близьким подарунки-кошики з цукерками у паперових квітах. Сподобалося усім, а мені найбільше — цікавий творчий процес. Тож, коли мене попросили робити корзинки на замовлення, то занурилася з головою. Можу працювати над ними вдень і вночі, не відчуваючи втоми й часу доби. Найбільше захоплює процес створення квітки. До дня народження доньки я власноруч робила фотозону з квітів-гігантів. Цікаво, що натхнення прийшло в останній момент — усі нормальні мами готують святковий стіл, а я майструвала квіти! Дитині сподобалось, і вона була щаслива, а для мене це — головне.
Ще роблю для доньки прикраси — квіти з фоамірану. За цим заняттям урізноманітнювала довгі зимові вечори, коли чоловік на службі. Напевно, гени беруть своє — моя прабабуся робила штучні квіти, прикрашаючи хату та образи.
Ліна САХНЮК, майстриня плетених речей і прикрас:
— Дарувати красу і стиль для мене — це означає жити. А коли це вдається особливо гармонійно, як не з приходом весни?! Погодьтеся, наше життя наповнене різними днями: не лише приємними подіями та святами, а й звичайними буднями. Моя весна — це мої роботи, ними я бажаю людям здоров’я, настрою, натхнення, успіхів, кохання та щастя. Переконана, що краса, мода і стиль є важливим доповненням до наших життєвих подій.
Хочу нагадати дівчатам, що перед красивою жінкою відчиняється більше дверей, що задоволених собою і щасливих людей прагнуть бачити у своєму оточенні усі. Тому будьте такими! А тих, кому подобається бути помітним і неповторним, я запрошую на гостину до мене у «Майстерню від Ліни». Своєю працею я доповню кожну хорошу подію у вашому житті, бо вірю і знаю, що краса — це і настрій, і щастя, і здоров’я, і любов! Маленькі доповнення до одягу у вигляді прикрас (сережки, прикраси на шию, браслети, плетені пояси і сумки) — є у модниць багато секретів, які допомагають виглядати стильно. Навесні жінки активніше звертаються до мене, прагнучи доповнити свій гарбедроб, а я завжди рада допомогти! Милі красуні, будьте завжди «на стилі» — неповторні і незабутні!
Спілкувалася Юлія КЛИМЧУК