Водоканал інформує

У зв’язку з прийняттям Закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» (Розділ IV п.7) з тарифів вилучено витрати, пов’язані з повіркою та обслуговуванням лічильників, тому повірка та ремонт засобів обліку води, які знаходяться у власності фізичних осіб, здійснюватиметься за кошти абонентів. Квартири та приватні будинки, де лічильники не повірені (або проходили повірку більш, ніж чотири роки тому), вважаються такими, що не мають приладів обліку.
Формула нарахувань у таких помешканнях визначена Постановою КМУ №630 від 21.07.2005 року, за загальнобудинковим лічильником та нормою.
Відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», всі засоби вимірювальної техніки, в тому числі засоби обліку холодної води, підлягають періодичній повірці. Всі роботи, пов’язані з періодичною повіркою (демонтаж, транспортування та монтаж), здійснюються за рахунок власників засобів вимірювальної техніки.
Споживач повідомляє відповідального представника КП НВМР «ВУВКГ» інспектора (контролера) абонвідділу про необхідність проведення періодичної повірки засобу обліку води. Після чого призначається дата розпломбування лічильника, що виконується лише представником Водоканалу, який складає акт. Тільки після того, як контролер записав останні показники та зняв пломбу, абонент має право знімати лічильник.
Адміністрація Водоканалу