Хроніка 12/2018

Хроніка 12/2018

ПОЦУПИВ МОБІЛЬНИК У БАБУСІ
До Новоград-Волинського відділу поліції із заявою про крадіжку телефону звернулася місцева жінка похилого віку. Як виявилося, телефон зник 19 березня. Виявила відсутність свого майна пенсіонерка близько 11 години 30 хвилин.
Поліцейськими було встановлено, що до жінки приходив «помічник», щоб допомогти по господарству. Побачивши телефон на столі, він прихопив його і сховав у кишені. У скоєнні крадіжки чоловік зізнався.
НЕПОВНОЛІТНІЙ ПОМАНДРУВАВ ДО ДІВЧИНИ НА ДНІПРОПЕТРОВЩИНУ, НЕ ПОПЕРЕДИВШИ БАТЬКІВ
Правоохоронці встановили місцезнаходження неповнолітнього хлопця з Новоград-Волинщини, рідні якого 16 березня звернулися до поліції із заявою про безвісне зникнення дитини.
Три дні тому юнак пішов із дому поповнити рахунок мобільного телефону і додому не повернувся. До поліції звернувся батько хлопця, який хвилювався за сина.
19 березня 17-річного мешканця Новоград-Волинського району поліцейські повернули додому після його мандрівки до дівчини з Дніпропетровщини.
Як стало відомо поліцейським, донедавна хлопець вчився в Дніпропетровській області, але його відрахували з навчального закладу. Перевіряючи інформацію про можливе місцезнаходження зниклого, вони встановили, що хлопець таки дійсно таємно поїхав на побачення далеко від дому. Наразі його благополучно повернули та передали батькам.
«RENAULT LAGUNA» ПЕРЕВЕРНУЛАСЯ НА ДАХ
Різке погіршення погодних умов значно підвищило аварійність на автодорозі «Київ — Чоп». Зокрема, 17 березня авто злетіло до кювету та перекинулося. На щастя, цього разу обійшлося без жертв та шкоди здоров’ю водія і пасажирів.
Патрульні поліцейські, яких викликали на місце події, допомогли водію та пасажирам легковика. Вони повернули «Renault Laguna» на проїжджу частину за допомогою вантажівки.
Механічні ушкодження автомобіля були відсутніми, тож, водій продовжив рух.
У С.НАТАЛІВКА ЗГОРІВ МАГАЗИН
16 березня, близько 23 години, виникла пожежа у магазині «Центрум» у с.Наталівка Новоград-Волинського району. На місце пригоди виїхали рятувальники та поліція.
До гасіння пожежі було залучено два спецавтомобілі. Протягом трьох годин рятувальники ліквідовували пожежу. Вогнем знищено покрівлю магазину, внутрішнє оздоблення та товарно-матеріальні цінності.
Причини надзвичайної ситуації встановлюються.
ПОЖЕЖА В НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ ЗАБРАЛА ЖИТТЯ ДВОХ ЛЮДЕЙ
Пожежа виникла увечері 16 березня, близько 21 години, в дерев’яному житловому будинку по вулиці Лянгуса. Рятувальників про це сповістили поліцейські.
На момент прибуття чергового караулу вогнеборців на місце події було встановлено, що вогонь охопив дах будинку. Зі слів сусідів стало відомо, що там можуть знаходитися люди. Керівник караулу, оцінивши обстановку, залучив додаткові сили та засоби для безперебійної подачі води.
Через дуже сильну задимленість потрапити до житлових кімнат було неможливо, тому рятувальникам довелося застосувати апарати на стиснутому повітрі для захисту органів дихання.
У будинку, у дальній житловій кімнаті, рятувальники виявили тіла двох людей, які лежали на підлозі без ознак життя. Обставини події наразі встановлюються. Попередня причина пожежі — порушення правил експлуатації пічного опалення.
ВИКРАЛИ АВТОМОБІЛЬ ІЗ ПОДВІР’Я
16 березня до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції звернувся мешканець Новограда-Волинського із заявою про те, що невідома особа незаконно заволоділа його автомобілем.
У ході перевірки поліцейськими було встановлено, що в період часу з 20 години 00 хвилин 15.03.2018 року по 07 годин 40 хвилин 16.03.2018 року невідома особа, перебуваючи в подвір’ї по вул.Шевченка, 41/1, шляхом вільного доступу заволоділа автомобілем марки «Рено Кенго», зеленого кольору, 2000 р.в., вантажний фургон, перероблений на легковий.
Поліцейські звертаються до очевидців крадіжки з проханням допомогти в розшуку автомобіля й причетної до вчинення злочину особи, і, за наявності будь-якої інформації, повідомити до чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції за тел.: 5-22-25 або 102.
РЕЗОНАНСНЕ ПОДВІЙНЕ ВБИВСТВО СТАЛОСЯ У НОВОГРАДІ
Бурштинові війни тривають, і жертвами «сонячного каміння» стають не тільки ліси, а й люди. Вказана проблема набула в Україні резонансу, і від влади для приборкання апетитів бурштинової мафії мають вживатися жорсткі заходи. На тлі «розбірок» за бурштин у місті Новограді-Волинському сталося подвійне вбивство.
21 березня 2018 року мешканка м.Новоград-Волинський виявила тіла двох чоловіків без ознак життя. На місці події було з’ясовано, що в будинку у мікрорайоні поряд із ринком «Урожай» у Новограді-Волинському, на підлозі знаходилося тіло власника оселі та поряд, на стільці, тіло ще одного чоловіка з с. Чижівка Новоград-Волинського району.
Виявлені тіла були направлені до місцевого моргу для проведення розтину та встановлення причини смерті. За фактом вбивства, слідчими було розпочате кримінальне провадження.
Під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітниками кримінальної поліції було встановлено осіб, причетних до скоєння резонансного злочину. Ними виявилися місцеві мешканці, які вночі з 16 на 17 березня 2018 року, у вказаному будинку в Новограді-Волинському завдали тілесні ушкодження загиблим чоловікам з метою отримання від них інформації, де зберігається бурштин. Після отримання вказаної інформації викрали дорогоцінне каміння вагою близько одного кілограму.
21 березня 2018 року двох підозрюваних у вбивстві чоловіків затримали в порядку ст. 208 КПК України. Відомо, що смерть потерпілих настала внаслідок численних травм голови та колото-різаних ран.
За матеріалами 04141.com.ua

НА 8 РОКІВ ЗАСУДЖЕНО РЕЦИДИВІСТА ЗА РОЗБЕЩЕННЯ НЕПОВНОЛІТНЬОЇ
15 березня у Житомирі закінчився судовий розгляд справи щодо обвинувачення рецидивіста у розбещенні неповнолітньої.
Житомирська місцева прокуратура, яка забезпечувала у суді публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч.2 ст.156 КК України, на підставі зібраних досудовим слідством беззаперечних доказів, довела у суді провину 55-річного чоловіка у скоєнні розбещення неповнолітньої та наполягла на призначенні максимального строку покарання.
Відтак, вироком Богунського районного суду м.Житомир, зловмисника визнано винним у вчиненні злочину та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років.
Нагадаємо, що 55-річний чоловік, уродженець Житомира, раніше неодноразово (9 разів) відбував покарання, у тому числі — за злочини проти статевої недоторканності щодо неповнолітніх.
Разом із тим, звільнившись у серпні 2016 року від відбування покарання за законом Савченко, вже у листопаді 2017 року скоїв у Житомирі розпусні дії щодо малолітньої, після чого покинув місто. Злочинця було затримано у Запоріжжі.
Із залу суду обвинувачений відправ­лений у слідчий ізолятор, де перебуватиме до набуття вироком законної сили.
Прес-служба прокуратури Житомирської області