Звання «Заслужена артистка України» отримала вчителька Чижівської школи

Звання «Заслужена артистка України» отримала вчителька Чижівської школи

Нещодавно місто і район сколихнула цікава звістка, що за значний внесок у культурно-освітній розвиток держави почесне звання «Заслужена артистка України» присвоєно Світлані Бойковській (Зайченко) — солістці, яка нині працює вчителькою Чижівської школи і мешкає у Вишківці на Новоград-Волинщині. Свого часу співачці пощастило працювати на одній сцені з видатними артистами та навчатися у метрів української естради: Назарія Яремчука, Миколи Мозгового, Мар’яна Гаденка, Павла Дворського. Як вдалося поєднати різні професії та які враження від отриманого почесного звання, — про це ми запитали Світлану Мар’янівну по телефону:
— Звісно, я радію, бо це дає підстави для надій тим, хто працює на освітянській ниві чи у культурі, що їх робота буде належно оцінена, — розповіла Світлана Бойковська. — Педагогічна і культурна діяльність завжди була тісно поєднана у моєму житті. Довелося пережити холодні сільські клуби з розбитими вікнами і некомфортні умови для виступів у АТО та шпиталях, підтримуючи тісний зв’язок із волонтерами. Приємно, що немарними є у державі потуги тих, хто працює не лише за гроші. Як патріот я завжди була переконана, що маю нести свій обов’язок. На отримання звання мене свого часу подали колеги, і я рада, що мрії збуваються. Маю педагогічну освіту з відзнакою, і колись навіть не мріяла про те, щоб стати співачкою. Максимум, бажала навчати дітей музиці.
У 1992 році взяла участь у конкурсі виконавців сучасної естрадної пісні імені В.Івасюка, стала лауреатом, посівши третє місце. Ось тоді мене помітили фахівці — митці з Житомира, які запросили працювати вокалісткою у музично-драматичний театр. Потім був гурт «Кредо» і дует з колишнім чоловіком Олександром Зайченком, навчання в аспірантурі за напрямком «Мистецтвознавство».
Життя повернуло мене до освітянської роботи, коли вийшла заміж вдруге і переїхала на Новоград-Волинщину. Потяг до професії завжди у мене був, це є одна з моїх граней. Тож, я щаслива, що маю можливість повернутися до цієї роботи. Разом із тим продовжую розвиватися як митець, і досвід, який набула на сцені, втілюю у життя, допомагаючи організовувати концерти, беручи участь у мистецьких заходах міста і району. Дякую усім за надзвичайно комфортний прийом у колектив школи, громаду села!
Юлія КЛИМЧУК