Хроніка 13/2018

Хроніка 13/2018

У НОВОГРАДІ ЗАГИНУЛА ЖІНКА, ЯКА ВИПАЛА З 4-ГО ПОВЕРХУ
25 березня у місті Новограді-Волинському сталася надзвичайна подія, внаслідок якої загинула людина.
Так, близько 11 години 20 хвилин, із міжсходового майданчика між четвертим та п’ятим поверхом у будинку по вулиці Ніколаєва, 18, стрибнула літня жінка. Вдарившись об асфальтовану поверхню, вона загинула на місці.
Загиблу побачила жінка з сусіднього під’їзду, яка й зателефонувала до екстрених служб міста. Наразі відомо, що старенька довго хворіла. Можливо, це стало причиною її самогубства.
РЯТУВАЛЬНИКИ РАЗОМ ІЗ СОЦПРАЦІВНИКАМИ ПРОВЕЛИ РЕЙД
Опалювальний сезон добігає кінця, однак рятувальники не втрачають пильність та продовжують профілактичну роботу в житловому секторі. Це — бесіди, подвірні обходи, рейди, інструктажі тощо.
23 березня такий рейд провели серед жителів міста Новограда-Волинського. Об’єктом уваги, у першу чергу, були соціально незахищені люди. Учасники рейду нагадали, що всі, хто користується пічним опаленням чи електрообладнанням, повинні дотримуватися та знати правила пожежної безпеки. Про будь-які несправності рятувальники одразу повідомляли і соціального працівника, щоб той у подальшому звертав свою першочергову увагу саме на домівки цих громадян. Окремо в рамках заходу співробітники Служби порятунку поспілкувалися із дітьми та їх батьками на предмет знання основних правил безпечної поведінки вдома.
Співробітники ДСНС залишили громадянам інформаційно-просвітницькі листівки із зазначенням основних правил пожежної безпеки та екстреним номером Служби порятунку «101».
Рятувальники під час проведення таких рейдів не обмежуються лише спілкуванням із людьми похилого віку та інвалідами, а й охоплюють всі категорії населення. Масово-роз’яснювальна робота проведена сьогодні і на вулицях районного центру з пересічними його жителями. Такі заходи дають можливість привернути увагу громадян до питання ретельного дотримання правил безпеки життєдіяльності у побуті.
У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ ВИЯВИЛИ НЕЗАКОННІ СКЛАДИ ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ, ПІДГОТОВЛЕНОЇ ДЛЯ ПРОДАЖУ
Працівники спеціальної поліції та інших підрозділів ГУНП області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону у ході розслідування обставин пошкодження магістрального нафтопроводу вийшли на схему розкрадання спеціальної техніки та транспортних засобів. Упродовж двох тижнів було проведено низку обшуків у Новоград-Волинському районі та вилучено майже 200 об’єктів, підготовлених до продажу.
Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє начальник обласної поліції В’ячеслав Печененко.
Серед виявленої техніки — «БТРи», «БМП», «ЗІЛи», «УРАЛи», «ГАЗ», кунги, причепи, автоцистерни, автовишки, тягачі з лебідками та інша техніка, у т.ч. для транспортування людей по суходолу і на воді. Також вилучено значну кількість запчастин до неї, акумуляторні батареї, шини та інше.
На даний час встановлюється приналежність вищезазначеної техніки, у тому числі, чи перебуває вона на відповідному обліку у військових частинах.
Водночас з’ясувалось, що в Інтернет-мережі на відповідних ресурсах фізичною особою розміщено оголошення про продаж вказаної техніки.
Санкціоновані обшуки були проведені за кількома адресами, де зберігались транспортні засоби. Окрім, власне самої техніки, також вилучено і документи про її походження. Нині вказана в них інформація перевіряється.

Досудове розслідування проводиться за ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
ВИЯВИЛИ ВАНТАЖІВКУ З ДЕРЕВИНОЮ НЕВІДОМОГО ПОХОДЖЕННЯ
22 березня, близько 23 години, у ході здійснення патрулювання на автотрасі «Київ — Чоп» за порушення правил дорожнього руху патрульні поліцейські зупинили вантажівку «DAF».
Під час перевірки вони виявили відсутність супровідних документів на деревину та відсутність бирок на колодках. Пояснити походження вантажу водій не зміг. На місце події викликали слідчо-оперативну групу, транспортний засіб затримали для встановлення всіх обставин.
За матеріалами 04141.com.ua

У РАЙОНІ ПОЛІЦІЯ ВИКРИЛА ЗЛОДІЯ
22 березня до поліції звернулася жителька с.Тупальці з повідомленням про крадіжку грошей із її будинку. Правоохоронці встановили причетність до злодіяння брата заявниці. Нині триває з’ясування обставин події.
За словами 61-річної жінки, крадіжку було вчинено увечері, 20 березня. Вона запідозрила свого 35-річного брата.
Поліцейські встановили, що у день крадіжки в помешканні заявниці побував її родич. Чоловіка розшукали. У скоєному він зізнався та розповів, що скористався неуважністю сестри, і витягнув із кишені її куртки 800 гривень. Гроші вже встиг витратити на власні потреби.
Нині триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст.185 (Крадіжка) КК України. За подібні протиправні дії чинним законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 80 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ВИЛУЧЕНО ПОНАД 3 ТОННИ БУРШТИНУ ТА ВЕРСТАТИ ДЛЯ ЙОГО ОБРОБКИ
Прокуратура Житомирської області, спільно з органами правопорядку, продовжує системну протидію незаконному видобуванню та збуту корисних копалин загальнодержавного значення — бурштину.
У середу, 21 березня, під час проведення оперативних розшукових (слідчих) дій прокуратурою області, спільно з Управлінням Служби безпеки України в області, проведено низку санкціонованих обшуків у Олевську та інших населених пунктах району в місцях скуповування незаконно видобутого бурштину.
Під час обшуків виявлено та вилучено понад 3 тонни незаконно здобутого коштовного каміння, верстати для його обробки та інші засоби.
Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії, встановлюється причетність до незаконного скуповування інших осіб.
Під процесуальним керівництвом прокуратури області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування на території Олевського району корисних копалин загальнодержавного значення, за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.240 КК України.
Досудове розслідування проводить слідчий відділ УСБУ в області.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ОГОЛОШУЄТЬСЯ МІСЯЧНИК ДОБРОВІЛЬНОЇ ЗДАЧІ ЗБРОЇ
Новоград-Волинським ВП ГУНП в Житомирській області, з 01 по 28 квітня 2018 року, проводиться місячник добровільної здачі населенням зброї, вибухових матеріалів і спеціальних засобів.
Відповідно до ч.3 ст.263 Кримінального кодексу України, «звільняється від кримінальної відповідальності особа, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої».
За інформацією звертатися за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Івана Франка, 3а, каб. №41. Тел.: 102, 5-22-25.
Ю.КОНОНЕНКО, начальник ВП, полковник поліції

«ТЕЛЕФОН ДОВІРИ» — У СЛУЖБИ ПОРЯТУНКУ
У Новоград-Волинському міськрайонному відділі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області працює «телефон довіри»: 5-22-95, за яким ви можете звернутися з актуальних питань діяльності підрозділу або виявлення фактів проявів корупції працівниками ДСНС.
Окрім того, ви маєте можливість звернутися з вищезазначених питань до сектору з питань запобігання та виявлення корупції Управління ДСНС України у Житомирській області за міським контактним номером: (0412) 48-03-47.
Прийом громадян з особистих питань керівництвом Новоград-Волинського міськрайонного відділу здійснюється щоденно, з 9:00 до 18:00, крім вихідних та святкових днів, за адресою: м.Новоград-Волинський, вул.Соборності, 22.
Цілодобово з даних питань можна звернутися за телефоном: «101». Усі заяви та повідомлення, що знаходяться в компетенції органів ДСНС, будуть розглянуті у визначені законодавством терміни.
О.РАФАЛЬСЬКИЙ, начальник Новоград-Волинського МРВ УДСНС України у Житомирській області, підполковник служби цивільного захисту