Хроніка 14/2018

ВОГНЕБОРЦІ ЛІКВІДУВАЛИ ПОЖЕЖУ В ЦЕХУ ДЛЯ КОПЧЕННЯ РИБИ
27 березня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в шлакоблочному цеху для копчення риби в с.Майстрів Новоград-Волинського району. Працівники об’єкту помітили дим, що йде з горища. Спочатку робітники намагалися самотужки ліквідувати займання, проте їм це не вдалося.
По прибуттю вогнеборців до місця пригоди з горища приміщення продовжував йти густий дим. Начальник караулу прийняв рішення про залучення додаткового пожежного автомобіля.
Силами бійців ДСНС о 09:10 пожежу локалізовано, а о 09:30 — ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити 50 кв. м
покрівлі приміщення. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при монтажі теплогенеруючого (коптильного) обладнання. Загорілись дерев’яні конструкції, під якими проходили нагрівальні труби. Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалось 8 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки.
УДСНС України у Житомирській області

ПОЛІЦЕЙСЬКІ НОВОГРАДА РОЗКРИЛИ ЗА ДОБУ ТРИ КРАДІЖКИ
Протягом доби поліцейськими Новоград-Волинського відділу поліції було розкрито три крадіжки.
Так, 28.03.2018 року, близько 13 години, мешканка Новограда-Волинського, 1970 р.н., перебуваючи в магазині «Єва» поруч із автовокзалом, шляхом вільного доступу з прилавка викрала туш «Кортуа». За допомогою відеокамер, факт крадіжки був зафіксований. За зверненням керуючого магазином, 29 березня, було розпочате кримінальне провадження за фактом крадіжки та встановлено причетну до її скоєння жінку.
Встановлено причетність до скоєння двох крадіжок мешканця с.Токарів Новоград-Волинського району, 2001 р.н., який у період із 6 лютого по 29 березня спочатку викрав мобільний телефон марки «DOOGEE Х-10» у місцевої мешканки, а згодом поцупив із приміщення будинку телефон марки «Lenovo». У скоєнні вказаних злочинів хлопець зізнався.
ПОСЕРЕД ВУЛИЦІ ПОГРАБУВАЛИ СТУДЕНТА
30 березня, близько 23 години, у центральній частині Новограда-Волинського, на перехресті вулиць Шевченка та Пушкіна, вчинено пограбування молодого хлопця — другокурсника місцевого навчального закладу.
Нападник застосував до молодого чоловіка насильство та відкрито викрав його мобільний телефон марки «АСУС».
Поліцейські встановили особу грабіжника. Ним виявився, раніше судимий, місцевий мешканець. На даний час вживаються заходи щодо встановлення місця знаходження злочинця.
За матеріалами 04141.com.ua

ПОЛІЦІЯ З’ЯСОВУЄ ОБСТАВИНИ ВИБУХУ У МАЛИНСЬКОМУ ЛОТЕРЕЙНОМУ ЗАКЛАДІ
1 квітня, уночі, в одному із нічних закладів стався вибух. Ніхто з людей не постраждав. Поліцією розпочато кримінальне провадження та проводяться заходи для встановлення причетної особи.
Повідомлення про подію до поліції надійшло близько 5:00. За вказаною адресою прибули слідчо-оперативні групи Малинського відділення поліції та Головного управління Нацполіції в області, експерти вибухотехнічної служби ГУНП та інші підрозділи.
Встановлено, що у приміщенні грального закладу невідома особа залишила у коридорі предмет, що близько 4:30 вибухнув. У цей час в одній із кімнат знаходилось 4 людей, ніхто з них не постраждав.
За попередніми висновками вибухотехніків, у приміщенні могла спрацювати граната «РГД-5».
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація — ч.4 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

У ДТП ТРАВМОВАНО ШЕСТЕРО ЛЮДЕЙ
Дорожньо-транспортна пригода сталася 31 березня, близько 00:30, на автодорозі сполученням «Новоград-Волинський — Городниця».
Попередньо встановлено, що водій автомобіля «ВАЗ-2101», 32-річний житель району, рухаючись із с.Курчиця у напрямку Курчицької Гути, не впорався з керуванням, виїхав за межі проїжджої частини та здійснив наїзд на насип кам’яного відсіву на узбіччі дороги.
У результаті ДТП водій автомобіля та п’ятеро його пасажирів (усі — жителі Новоград-Волинського району) отримали травми різного ступеня тяжкості. Керманича та 37-річну пасажирку було шпиталізовано до реанімаційного відділення місцевої лікарні. За попередніми оцінками, обоє перебували у стані алкогольного сп’яніння. Ще одного 55-річного пасажира шпиталізували до травматологічного відділення. Іншим трьом пасажирам легковика надано медичну допомогу та призначено амбулаторне лікування.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ПОЛІЦІЄЮ ВИКРИТО ГРУПУ НАРКОДИЛЕРІВ
29 березня правоохоронці провели черговий етап спецоперації з викриття наркоділків, які організували поставки метадону до однієї з виправних колоній Житомирщини. Двох учасників злочинної групи затримано. Під час обшуків вилучили більше 70 розфасованих пакунків із метадоном, марихуану, гроші та банківські картки, засоби зв’язку та інші свідчення незаконної діяльності.
Працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП Житомирщини, разом з оперативниками установи виконання покарань, у середині 2017 року викрили групу осіб, які налагодили постачання небезпечного наркотичного засобу (метадону) до виправної колонії. Відтак у ході супроводження кримінального провадження було проведено низку негласних слідчо-розшукових дій та задокументовано незаконну діяльність жителів м. Коростень. За цей час правоохоронці провели обшуки та вилучили 72 пакуночки метадону, задокументували неодноразові факти продажу та «закидки» наркотиків на територію виправного закладу тощо.
29 березня поліцейські провели ще 13 обшуків за місцями проживання фігурантів та у виправній колонії. У результаті вилучили близько 6 г метадону, частину з якого вже було підготовлено для передачі до виправної установи, 100 г марихуани, грошові кошти та банківські картки, 15 мобільних телефонів, сім-картки та інші засоби, що використовувались для злочинної діяльності.
Серед фігурантів справи — 54-річна, раніше судима за збут наркотиків, місцева жителька. Поліцейські з’ясували, що жінка займалась доставкою метадону на територію Житомирщини з сусідніх регіонів країни. Інші учасники, віком від 29 до 47 років, займалися роздрібним збутом наркотичного засобу на території Житомирщини та до місць позбавлення волі. Ще двоє засуджених отримували та збували метадон у виправному закладі. Загалом нині встановлена причетність до діяльності групи десяти осіб.
Двох причетних до незаконної діяльності чоловіків, віком 37 та 47 років, затримали у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.
Триває подальше досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
Відповідно до чинного законодавства, фігурантам загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

НА ЖИТОМИРЩИНІ РОЗПОЧАЛА РОБОТУ ТРЕТЯ ПОЛІЦЕЙСЬКА СТАНЦІЯ
Сучасний поліцейський офіс був відкритий 29 березня в с.Новий Завод Пулинського району. Завдяки реалізації проекту, жителі місцевої громади можуть звернутися за поліцейськими послугами у зручний час, не вирушаючи зі своїми питаннями до віддаленого райцентру.
Раніше, аби звернутися в поліцію, місцевим мешканцям необхідно було подолати відстань 27 кілометрів.
Поліцейська станція працює цілодобово. Тут здійснюють прийом громадян дільничний та ювенальний офіцери. Сюди, у разі необхідності, прибувають групи реагування патрульної поліції та надають допомогу колегам. Тут же проводиться робота з правопорушниками, оформлюється документація тощо.
Робоче місце місцевого «шерифа» обладнане необхідною комп’ютерною технікою з під’єднанням до мережі Інтернет, службовим планшетом. Відтак правоохоронець може працювати з громадянами не тільки безпосередньо під час особистих звернень, але й надавати консультації чи роз’яснення онлайн.
У приміщенні обладнано й дитячу зону з книгами та іграшками. Тут із дітьми працюватиме інспектор ювенальної превенції.
Дільничний офіцер поліції В’ячеслав Лесик розповідає, що у його обслуговуванні — 14 сіл, відтак офіс, розташований на території громади, дозволяє швидко реагувати на виклики, надавати необхідну допомогу жителям.
Начальник ГУНП В’ячеслав Печененко подякував колективу громади та зазначив:
— Одразу після громад Бердичівського та Хорошівського районів до ініціативи зі створення поліцейської станції приєдналась і громада Пулинщини. Приємно вражений активною позицією місцевих жителів, які прагнуть якісних змін у житті свого населеного пункту, переймаються станом правопорядку та докладають для цього зусиль. Така співпраця дозволяє поліцейським стати ближчими та доступнішими, швидко та якісно надавати послуги людям. Впевнений, що досвід цих громад спонукатиме й інших жителів нашої області долучатись до такої ініціативи та дбати про безпеку та правопорядок у себе вдома.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

10 ТИС. ГРН. — ЗА СПРИЯННЯ У ПРАЦЕВЛАШТУВАННІ НА ПОСАДУ ВОДІЯ ДО СИЛОВОГО ВІДОМСТВА
30 березня прокуратура Житомирської області, спільно із працівниками обласних Управління СБУ та Головного управління Нацполіції, задокументували факт одержання неправомірної вигоди на суму 7 тис. грн. уродженцем смт.Чуднів.
Під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій органи правопорядку затримали особу в м.Житомир, на території одного з торговельних комплексів, після одержання другої частини неправомірної вигоди на суму 7 тис. грн.
Усього 40-річний зловмисник вимагав від житомирянина «винагороду» на суму 10 тис. грн., пообіцявши за таку плату сприяння у працевлаштуванні його до силового відомства на посаду водія.
Неправомірну вигоду вилучено, особу затримано у порядку ст.208 КПК України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.368 (Вимагання та одержання неправомірної вигоди) КК України проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області. Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання: позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Житомирської області