Сучасне кіно у місті зібрало обмаль глядачів

Сучасне кіно у місті зібрало обмаль глядачів

Кажуть, що на безриб’ї і рак — риба, але це не про Новоград. Цей факт довелося констатувати минулими вихідними, 31 березня — 1 квітня, коли столичний підприємець привіз у місто одразу три ліцензованих кінострічки для показу у Палаці культури на новому сучасному екрані, кошти на який знайшли у місцевому бюджеті.


Слід зауважити, що прем’єри усіх трьох кінокартин — «Кіборги», «Сторожова вежа» та «Свінгери» — напередодні відбулися в Україні і мали чималий успіх. У Новограді ж давно й активно нарікали, що сумують за можливістю відвідувати кінозал, бо його у місті немає, а коли така можливість з’явилася, кількість проданих квитків на кожен сеанс склала в середньому 50. Люди, які відвідали покази, позитивно висловлювалися про побачене. Хоча, звісно, були й такі, хто чекав більшого. Можливо, вплинуло на їх враження те, що кіно транслювалося не в сучасному, відповідно оснащеному, кінозалі, а у великій залі Палацу культури.
«Ми зробили усе, що могли, аби глядач дізнався про кіно — робили афіші з анонсами, давали рекламу, — розповіла директор ПК Ірина Антипчук. — Максимально намагалися створити «кіношну» атмосферу — у фойє, навіть, продавався попкорн. Втім, відвідуваність була низькою. Можливо, через те, що сьогодні новоград-волинці мають можливість обирати серед концертів відомих артистів та вистав українських театрів, що проходять на сцені ПК».
«Отже, людям це непотрібно», — констатував підприємець, який привіз у місто ліцензоване кіно.
«Незабаром у міському Молодіжному центрі працюватиме сучасний кінотеатр! — написала на своїй сторінці у ФБ директор МЦ Олександра Радчук. — Ремонтні роботи завершені, чекаємо на встановлення технічного обладнання і ласкаво просимо!».
Хтозна, можливо, новоградський глядач, який часто відвідує кінозали в обласних центрах, дійсно чекає у Новограді на сучасне 3D, зі зручними кріслами та професійним звуком. Дуже хотілося би, аби у провінційному місті нарешті прижилося щось, що йде у ногу з часом.
Юлія КЛИМЧУК