Результативні матчі, вболівальники, як «оселедці», й розтрощений фотоапарат

Результативні матчі, вболівальники, як «оселедці», й розтрощений фотоапарат

Фінальні ігри третього чемпіонату Новоград-Волинського району й міста із футзалу «Різдвяні дзвони — 2017/18» за всіма критеріями відповідали статусу вирішальних.
1 квітня у спортивному залі промислово-економічного технікуму відбулися фінали у першій, другій лігах та Прем’єр-лізі. Подія зібрала аншлаг: провулок від вулиці Шевченка до входу у спорткомплекс технікуму ледве вмістив автівки футболістів та охочих стати свідками футбольних баталій. На жаль, за відсутності спортивних залів із обладнаними місцями для глядачів, уболівальники тіснилися попід стінами. Декілька сотень глядачів таким чином оточили ігровий майданчик по периметру.
Попри розгромні рахунки, пристрасті кипіли в кожній грі. Однією з «жертв» динамічного футболу став фотоапарат, у який рикошетом влучив м’яч. Декілька разів, йдучи у підкатах, гравці опинялися в натовпі глядачів. Але інтерес, підігрітий інтригою, не зникав.
У грі лідерів другої ліги невизначеність тривала майже до фінального свистка. Переможний гол у ворота команди «Корд» (відділ поліції) колодянський «Верес» провів на останніх хвилинах — 3:2.
У фіналі першої ліги зійшлися «Олімп-2» (Ярунь) і «Металіст» (Чижівка). Попри відчайдушні зусилля команди з Яруня, клас «Металіста» виявився вищим. Упродовж гри «металісти» жодної хвилини не дали засумніватися у своїй перевазі, яку в підсумку втілили у десять голів. «Олімп-2» відповів лише чотирма.
«Вишенькою на торті» стала гра фіналістів Прем’єр-ліги. Новоградський «Маяк», укомплектований, здебільшого, відомими й досвідченими футболістами, вважався фаворитом, але «Смолка» відповіла кращою реалізацією створених нагод і на перерву пішла за мінімальної переваги — 2:1.
У другій 20-хвилинці «Маяк» зважився на ва-банк, використовуючи голкіпера в якості додаткового польового гравця, але ударам по воротах постійно бракувало точності. Натомість ледве не у кожній контратаці відзначалася «Смолка», яка й стала переможцем із рахунком 8:2.
Церемонію нагородження провели голова районної ради Дмитро Рудницький і голова Новоград-Волинської районно-міської федерації футболу Василь Гордійчук. Переможці й фіналісти під супровід «конфеті-шоу» отримали пам’ятні трофеї й грошові премії.
Учасниками третього турніру «Різдвяні дзвони — 2017/18» стали 36 команд, розподілених на початковому етапі на шість груп (по дві у кожній лізі). Ігри проходили щосуботи у спортивному залі промислово-економічного технікуму впродовж грудня-березня.
Олег БРЮХАНОВ