ГОТОВНІСТЬ «НОМЕР ОДИН» ПЕРЕД ЧЕМПІОНАТОМ УКРАЇНИ

ГОТОВНІСТЬ «НОМЕР ОДИН» ПЕРЕД ЧЕМПІОНАТОМ УКРАЇНИ

\"ГОТОВНІСТЬП’ятеро спортсменів із Новограда-Волинського стали учасниками всеукраїнського турніру з вільної боротьби серед юніорів (1989-91 років народження), що відбувся у місті Хмельницькому з 4 по 6 березня, й був присвячений пам’яті учасника афганської війни, Героя Радянського Союзу Олега Онищука.


Як повідомив один із тренерів новоград-волинської команди Юрій Мірзабекян, у змаганнях взяли участь Максим Пазюка, Ігор Пархотін, Руслана Ігнатюк (всі троє — вихованці тренера Анатолія Ясиневича), Оксана Дмитришина і Світлана Рижикова (обох тренує Юрій Мірзабекян). Звітному турніру тренерський штаб новоград-волинської школи вільної боротьби приділив особливу увагу, адже це була — фактично остання перевірка сил спортсменів даної вікової групи перед чемпіонатом України, під час якого будуть розіграні путівки на чемпіонати світу і Європи. Тому й планували задіяти у змаганнях якомога більше спортсменів, проте на заваді стала епідемія грипу.
Не в останню чергу внаслідок цього фактора, до якого додалася складна фінансова ситуація, в якій опинилася галузь спорту по всій країні, кількість учасників хмельницького турніру виявилася не такою значною, як очікували — прибуло лише близько 80 борців. Тому організатори змагань прийняли рішення провести сутички за коловою системою. Зрештою, в такому підході віднайшлися свої плюси — кожен учасник провів значно більше поєдинків, а значить — збагатився додатковим досвідом.
Переходячи до результатів, яких досягли звягельчани на турнірі, варто відзначити успішні виступи Світлани Рижикової та Оксани Дмитришиної. У Світлани — перше місце, в Оксани — друге. До числа призерів у своїй категорії потрапив також Ігор Пархотін. Його підсумок — третє місце. Інші члени новоград-волинської команди виступили не так вдало й залишилися без медалей.
Зараз спортсмени даної вікової групи продовжують наполегливу підготовку до чемпіонату України, що відбудеться 21-26 квітня у Харкові. Розраховує на успішний старт своїх підопічних і тренерський штаб.
— Очікуємо, що 4-5 наших спортсменів потраплять у призери, — ділиться думками з цього приводу тренер Юрій Мірзабекян, — Але в спорті, як відомо, не все можна передбачити. Як кажуть поміж борцями, — килим покаже.
Олег БРЮХАНОВ