Біля Палацу культури у Новограді з вогнепальної зброї поранили депутата міської ради Олега Ващенка

Біля Палацу культури у Новограді з вогнепальної зброї поранили депутата міської ради Олега Ващенка

У Новограді-Волинському поліція встановлює обставини поранення підприємця. Під таким заголовком 5 квітня, о 8 годині, з’явилася новина на офіційному сайті Головного управління Національної поліції в Житомирській області.
«4 квітня на вулиці райцентру невідомий поранив із вогнепальної зброї 45-річного місцевого жителя. Чоловіка терміново було госпіталізовано та надано необхідну медичну допомогу. Поліцією розпочато кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство та проводяться заходи для встановлення особи стрілка.
Подія сталася близько 20:10, коли потерпілий виходив із приміщення спортивного клубу. Невідомий у балаклаві здійснив кілька пострілів у бік чоловіка, у результаті чого той отримав проникаючі вогнепальні поранення плеча та непроникаюче — грудної клітини. На місце події прибули слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції області та місцевого відділу поліції. На території Баранівського, Новоград-Волинського, Ємільчинського та Пулинського районів Житомирщини було введено спеціальні заходи «Сирена».
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.15 (Замах на злочин), ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України», — повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.
Як зранку розповів «Звягелю» начальник відділу охорони здоров’я міської ради Любомир Дутчак, потерпілий перебуває у відділенні інтенсивної терапії та анестезіології Новоград-Волинського міськрайТМО у важкому стані. Його прооперував хірург, якого викликали з Житомира.
У поліції звертаються до очевидців із проханням анонімно повідомити будь-які подробиці, які допоможуть слідству, за телефонами: 5-22-25 або 102.
«Конфліктів ні з ким не було», — у телефонній розмові сказав «Звягелю» друг Олега Ващенка Роман Седлецький: «Олег був на тренуванні у спортзалі, що знаходиться у підвалі Палацу культури. Коли я прибіг на місце події, то його вже забирала швидка допомога».
Об 11 годині 5 квітня міський голова Віктор Весельський скликав прес-конференцію, в якій, крім очільника міста, взяли участь лікарі та заступник начальника міського відділу поліції Олександр Вовченко. Як зауважив Віктор Весельський, місцева прокуратура та відділ СБУ відмовилися делегувати своїх представників на зустріч із пресою.
Міський голова повідомив, що ситуація перебуває на його щохвилинному контролі. Потерпілому було проведено дві операції, ведеться підготовка до третьої. «Зліва перебита ключиця, перелом першого ребра, одна куля досі знаходиться в тілі біля хребта. Ще одну кулю, зі слів потерпілого, той виплюнув», — додав міський голова.
Наразі Олег Ващенко знаходиться при свідомості, його палату охороняють. «Постраждалий — адекватний, все пам’ятає. Але давати прогнози в таких випадках не варто», — прокоментував завідуючий реанімаційним відділенням Іван Кравченко.
Олександр Вовченко розповів, що з місця події вилучено п’ять гільз, перевіряється їхнє маркування. Поліція проводить опитування жителів навколишніх будинків. Уже є попередній опис злочинця та автомобіля, який на нього чекав. Вивчаються всі версії, — сказав Олександр Вовченко, але скільки версій, — не вказав.
Узагальнюючи події вечора 4 квітня, міський голова наголосив, що медики й поліція спрацювали оперативно й злагоджено. Найближчим часом буде вивчено питання подальшого встановлення камер відеоспостереження, що дозволить запобігати злочинам і пришвидшить їх розкриття. Нині в місті діє 11 таких камер, на що було витрачено 150 тис. гривень з міського бюджету.
Нагадаємо, Олег Ващенко — підприємець, депутат міської ради від Новоград-Волинської міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», голова депутатської фракції у міській раді.
Олег БРЮХАНОВ