ВОЛЬОВА ПЕРЕМОГА ЗБІРНОЇ ТЕХНІКУМУ

ВОЛЬОВА ПЕРЕМОГА ЗБІРНОЇ ТЕХНІКУМУ

5 березня у спортивному залі ДЮСШ за ініціативи начальника відділу з питань розвитку фізичної культури та спорту міської ради В.М.Гамми, підтримки міського центру «Спорт для всіх», що функціонує з січня цього року, відбувся турнір із волейболу серед дівчат, присвячений Міжнародному жіночому дню 8 березня.
На старт вийшло п’ять дівочих команд. Всі вони протягом турніру показали досить кваліфіковану гру. За результатами попередніх ігор у фінал вийшли вихованки ДЮСШ та промислово-економічного технікуму. Саме між ними й розгорнулася головна боротьба за перше місце. І це не дивно: обидва заклади мають пристойну спортивну базу та ігрові спортивні зали.
Фінальна зустріч точилася до трьох перемог. Після перших двох партій рахунок був 2:0 на користь вихованок ДЮСШ (тренер Л.С.Левандовська) і, здавалося, що справу зроблено. Але далі розпочалася по-справжньому запекла боротьба за кожну подачу. Вболівальники стали свідками численних технічних прийомів та дій з боку обох суперників, їх повної самовіддачі. Рахунок у партіях зрівнявся — 2:2.
Упродовж вирішальної, п’ятої партії, команди до останнього йшли, як кажуть, «очко в очко», дедалі більше закручуючи інтригу протистояння. Тут слід відзначити кваліфіковане суддівство з боку М.Ю.Олендера, адже напруга у грі щохвилини зростала, хвилювалися тренери, гравці, вболівальники. Міцнішими виявилися нерви у дівчат промислово-економічного технікуму, вихованок В.К.Савчука, які й виграли останню партію, здобувши таким чином нелегку підсумкову перемогу.
А далі глядачі побачили зливу емоцій — радість переможців, розпач переможених. Зрештою, так і повинно бути. Бо спорт — це успіхи й невдачі, де перемагає той, у кого вища спортивна майстерність, присутня самовіддача, а головне — міцніший характер.
Третіми стали дівчата економіко-гуманітарного коледжу. Четверте та п’яте місця, відповідно, — у збірних медичного коледжу та професійного ліцею. Команда-переможець була нагороджена кубком, команди-призери — грамотами. Кращим гравцем турніру визнано студентку промислово-економічного технікуму Олену Степанчук.
Олег БРЮХАНОВ